2022. szeptember 28. szerda | Vencel
Nagy fogások

Újabb kivételes dunai fogás: 26 kilós amur került horogra

Újabb kivételes dunai fogás: 26 kilós amur került horogra

A Szentendrei Duna-ágban megdöntötték az országos kecsegerekordot, a Pilismaróti-öbölben pedig 26 kilót meghaladó amur került horogra.

Két kiemelkedő dunai fogásról is beszámolt a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége (Főhesz) az elmúlt két napban.

Elsőként Herr Mór 9,20 kilogrammos kecsegéjéről adtak hírt, amelyet Dunából fogott augusztus 14-én, vasárnap. A hal jócskán felülmúlta a húsz évvel ezelőtti országos rekordot (7,85 kiló), és új hivatalos csúcs lehet, ha a fogást a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) hitelesíti. 

A másik kapitális hal, amiről tájékoztatást adtak, egy amur, amelyet augusztus 13-án, szombaton tereltek szákba. A több mint 26 kilós torpedó 9 óra 30 perckor érkezett.

A hatalmas amur a Pilismaróti-öbölben akadt Rózsa Zsolt horgára, aki 10 milliméteres, gyümölcsös ízesítésű pop-uppal csábította el.

A mérlegről még tárázás előtt készítették a fényképet. Amikor megállapították, hogy az amur meghaladja a 26 kilót, visszaengedték a folyóba.  

„Reméljük, a szeptemberben immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő 72 órás ponty- és amurfogó versenyünkön is láthatunk majd ilyen szép kapásokat” – fogalmazott a Főhesz. 

Az országos rekord amurból 40,76 kiló, amit Bugyin, a Tessedik Sámuel Horgász Egyesület tavából fogtak ki 2013-ban. 

Tavaly pedig szinte azzal megegyező nagyságú fekete amur került elő a a Holt-Körösből, ami országos rekord lett. Nézd meg a remek formájú nádrágót ITT!

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(fotó: Főhesz)