2024. március 29. péntek | Auguszta
Peca+

A horgász, aki a vízpartra varázsolja az éttermet

A horgász, aki a vízpartra varázsolja az éttermet

Egy fárasztó túra után készítette el barátaival az első ételt a szabadban egy gázrezsón Vadovszky Krisztián. Azóta akkora népszerűségre tettek szert az ínycsiklandó ételekkel és a minőségi fotókkal, hogy az Instagramon már több mint 13 ezren követik a Rabbit Dam Crew oldalát.

A pergető horgászat akár több kilométeres túrával is zárulhat egy-egy nap. Ennyi séta alatt akarva akaratlanul előfordul, hogy megéhezünk, de mi a teendő, ha nem szeretnénk egész nap szendvicset enni? Erre talált szuper alternatívát a Rabbit Chef’s csapata, amelynek alapítójával a Kollektív Magazin beszélgetett.

„A Rabbit Chef’s engem és a barátaimat takarja, de mivel elég széles a kör, azt szoktam mondani, hogy mindig, aki éppen ráér eljönni velem főzni a szabadban. Ez a hobbink, a szabadidőnkben egy olyan tevékenység, amit elég rendszeresen űzünk. A magánéletben bankban dolgozom, mellette egy nagyobb horgász cégcsoportnál vagyok teszthorgász. A Rabbit Chef’s azért jött létre, hogy minél több embert inspiráljunk a kinti főzésre vagy legalább arra, hogy több időt töltsenek a természetben” – nyilatkozta Vadovszky Krisztián, aki két társával kezeli a Rabbit Dam Crew Instagram-oldalt, ahol horgászattal kapcsolatos élményeinket és fogásainkat osztják meg. Már több mint 13 ezer követőjük van. 

„A név a bűvös nyúlgátból ered. Az idősek mindig azt mondták az egyik víztározón, hogy ott vannak a ragadozók a nyúlgátnál, így mi mindig ott voltunk, ahol a ragadozó halak – árulta el Krisztián, honnan jött a csapata neve. – A főzés ötlete is a peca során született meg: pergető horgászként jártuk a patakok, tavak és folyók partjait a vadonban, ami elég mozgékony és fárasztó tevékenység. Általában szendvicsekkel oldottuk meg az étkezéseinket, aztán az egyik téli peca alkalmával jött egy ötlet, hogy csináljunk valami meleg ennivalót.” 

Az első természetben készült ebédjük egy gázrezsón rotyogott. „Mondanom sem kell, hogy annyira átjött a feeling, hogy a kinti főzőcskézések egyre gyakoribbak lettek az életünkben, és egy új hobbivá nőtte ki magát. Az ételeket lefotóztuk, megosztottuk és az embereknek ez nagyon bejött.”

Igyekeznek az egyszerűségre törekedni, hogy ne kelljen sok hozzávalót magukkal vinniük. „Viszont számos olyan eset volt, amikor alapvető dolgokat felejtettünk otthon: öngyújtót, vizet, sót, és volt olyan is, amikor kimentünk burgert csinálni, és otthon hagytuk a bucikat, tehát a lényeget. Így az egyik barátomnak vissza kellett sétálni az erdő közepéről nyolc kilométert hazáig, de végül sikerült” – mesélte el a vicces történetet. 

A teljes interjú ITT olvasható el. 

Aki pedig legeltetné kicsit a szemét, annak álljon itt pár fénykép a Rabbit Dam Crew Instagram-oldaláról: 

̷G̷y̷Csermelyi

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Rabbit Chef’s (@rabbit_chefs) által megosztott bejegyzés

Tóparti tálalás

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Rabbit Chef’s (@rabbit_chefs) által megosztott bejegyzés

̷K̷e̷z̷e̷k̷e̷t̷ keszeget magasba!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Rabbit Chef’s (@rabbit_chefs) által megosztott bejegyzés

Tésztatávlatból

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Rabbit Chef’s (@rabbit_chefs) által megosztott bejegyzés

Grill and Chill

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Rabbit Chef’s (@rabbit_chefs) által megosztott bejegyzés

Letarolta Tasst a Bogyóka Feeder Team, és közben a szabadban főztek. Nézd meg a képeket IDE KATTINTVA!

Árverésre bocsátotta saját férjét egy ír nő, mert nem vitte magával pecázni. Részletekért KLIKKELJ IDE!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(nyitókép: Pecaverzum-montázs, Rabbit Chef’s Instgram-oldala)