2022. január 18. kedd | Piroska
Peca+

Ezt a képet mentsd el, ha a Margit-hídnál tervezel horgászni!

Ezt a képet mentsd el, ha a Margit-hídnál tervezel horgászni!

Elkészítették a Margit-híd 200 méteres környezetének medertérképét, amely hasznos lehet azoknak, akik terveznek a Duna fővárosi szakaszának azon részén horgászni.

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság (Kdtvizig) Vízrajzi és Adattári Osztályának munkatársai külső megbízásra elvégezték a Duna multibeames mederfelmérését a Margit híd 200 méteres környezetében, északi és déli irányban egyaránt – olvasható az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) honlapján. 

Ehhez a Dr. Csoma János mérőhajót és az arra felszerelt Kongsberg műszert használták, amellyel hosszszelvények mentén, a vízfolyás közepétől a partok felé haladva mértek, egymással átfedő sávok letapogatásával. 

A november 15-én végrehajtott művelet idején – az alacsony vízállás következtében – a teljes meder térképezéséhez az átlagosnál több vonalra volt szükség, hiszen ebben az esetben az egyidejűleg letapogatott sáv szélessége lecsökken. Így a teljes mérés során 37 mérési vonalat rögzítettek.

A mért adatrendszeren elvégezték a szükséges feldolgozási lépéseket, eredményül pedig a nyitóképen látható mederviszonyokat kapták. 

A mérés helyességének ellenőrzésére a kapott adatrendszert összevetették a Norbit Hungary Kft. által mért mederadatokkal, amellyel nagymértékű egyezés mutatkozott.

A budapesti horgászoknak sok ismeretlen tárggyal kell megküzdeniük. Most itt egy újabb akadótípus! Tudj meg róla többet IDE KATTINTVA!

A medertérképek hasznos dolgok, Vas megyében több is készült. Részletek IDE KATTINTVA!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: OVF)