2022. január 18. kedd | Piroska
Peca+

Új akadóval kell megküzdenie a budapesti horgászoknak, a neve: e-roller

Új akadóval kell megküzdenie a budapesti horgászoknak, a neve: e-roller

Rengeteg elektromos rollert dobtak a Dunába Budapesten. Az alacsony vízállás miatt most egyre több válik láthatóvá. Egy környezetvédő horgász ki is szedett kettő darabot a folyóból.

Leiner Dávid rendszeresen perget a Duna budapesti szakaszán. Egyik legutóbbi pecája alkalmával észrevett a folyóban két elektromos rollert, amelyet felelőtlen vandálok dobhattak a vízbe. 

„Kiszedtem kettőt, de tele van a víz vele” – mondta Dávid, aki szerint két okból is problémás, hogy egyre több a folyóba dobott e-roller a fővárosban.

Egyrészt környezetszennyező, semmi keresnivalója a vízben, másrészt pedig a horgászok számára lehet roppant kellemetlen. 

Az amúgy is nehezen kiismerhető terep válik így ugyanis még nehezebben meghorgászhatóvá. „Van ott elég kő, ami eszi a felszerelést” – állapította meg Dávid. 

A két elektromos rollertől a Dunát megtisztító horgász a Percaverzumnak elmondta, az alacsony vízszint miatt most több helyen is látni, hogy kibukkannak a víz alól a közösségi közlekedési eszközök.

Arra pedig, hogy miféle akadókat rejthet a Duna, álljon itt bizonyítékként ez a pár éve készült kép:

A Tisza-tónál szintén az alacsony vízállás miatt egy 100 éves hajóroncs került felszínre. Nézd meg a hatalmas hajóról készült képeket IDE KATTINTVA!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!