2024. március 1. péntek | Albin
Peca+

Már ezt is kitalálták: irdalt keszeg-házhozszállítás futárszolgálattal

Már ezt is kitalálták: irdalt keszeg-házhozszállítás futárszolgálattal

Nem sok finomabb halétel van, mint a sűrűn beirdalt, olajban kisütött dévérkeszeg. Csakhogy nehéz télen ehhez az őshonos halfajhoz hozzájutni, hiszen a boltokban leginkább a pontyokat favorizálják. Ha mégis sikerült keszeget fognunk vagy vásárolnunk, akkor még meg kell oldani a szakszerű irdalást is, ami nem tartozik a legegyszerűbb konyhai feladatok közé, pedig alapja annak, hogy a szálkák megfelelően átsüljenek. Ezekre a problémákra talált megoldást az egyik magyar webshop, a Hello Hal, amely bevette a dévérkeszeget is a kínálatába, méghozzá úgy, hogy a vevőnek már csak kisütnie kell.

A webshopban így írnak a termékről: „sűrűn irdalt konyhakész keszeg vákuumcsomagolva, fagyasztva", amelyből 30 dekagramm 990 forintba került.

Azért a múlt idő, mert a keszeget pillanatok alatt elkapkodták, talán annak is köszönhetően, hogy futárszolgálattal is meg lehetett rendelni.

Horváth Szabolcs, a Hello Hal kitalálója és ügyvezetője a Pecaverzumnak elmondta, ez egy új termék volt, amely elképesztő népszerűségnek örvendett, hiszen két nap után már csak három darab maradt belőle, de végül azok is gyorsan elfogytak.

Hogy honnan jött az ötlet? „Ez csak úgy beakadt, aztán kitoltuk” – fogalmazott Horváth Szabolcs, aki szerint rendkívül nehéz beszerezni, főleg az egyforma méretű, homogén keszeget, amelyet fel lehet a webshopra is tenni.

„Aki valamennyire is belelát a halászatba, tudja, hogy nincsen keszeg. A pontyhalászat melléktermékének számít, és senki nem foglalkozik vele. Egy halászatnál lehúznak három vagon pontyot, és hiába van mellette száz kiló keszeg, a haltermelőt ez nem érdekli, az sem baj, ha kárba vész, csak az a fontos, hogy a ponty ne törjön” – magyarázta az ügyvezető a nehézségeket, amelyeket a Hello Halnak sikerült megoldania.

„Egy módon lehet hozzájutni a halhoz. Oda kell állni a háló mellé, és magunknak ki kell szedni a halászatnál a keszeget” – árulta el.

Külön csak keszeget rendelni nem is lehet a haltermelőktől, mert bár a pontyok mellé bekerülhet néhány darab, azok telepítéskor mennek egyből a vízbe. A vízkezelők pedig azért nem favorizálják a keszeget, mert annak az egyik legnagyobb a telepítési vesztesége, mivel nem számít szívós halfajnak, így viszonylag könnyen elpusztul.

A boldog irdaltkeszeg-tulajdonosok talán már meg is sütötték azóta az internetes áruházból megrendelt, hűtve kiszállított ételt, de Horváth Szabolcs a csalódott vásárlójelöltek figyelmét felhívja a Hello Hal többi, szintén különlegesnek tűnő termékére.

„A fő csapásirányt inkább a gyártott késztermékek, a kolbászok jelentik” – jegyezte meg az ügyvezető.

Aki pedig körülnéz a webshopban, talál harcsamáj-pástétomot, halkolbászt, halpogácsát halburgerhez, halfasirtot, halkrémet és még egy sor ínycsiklandónak tűnő ételt.

De jó tudni, hogy halászlét például nem lehet futárral kiszállíttatni. A fotón egy GLS-logóval jelzik, hogy melyik az az élet, amelyet pár kattintással az otthonunkba rendelhetünk.

Sütnél egy jó keszeget? Nézd meg az egypereces kisokos videót a tökéletes elkészítéshez ITT!

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: hellohal.hu)