2024. május 21. kedd | Konstantin
Peca+

Megmentette egy szarvas életét a segítőkész horgász

Megmentette egy szarvas életét a segítőkész horgász

Part menti növényzetbe akadt dámszarvas bikát mentett ki egy horgász a Hármas-Körösnél. Az állat megpróbált kiszabadulni, de nem sikerült neki. Az állatmentővé avanzsáló pecás egy vadász ismerősétől telefonon kért segítséget. 

A Hármas-Körös gyomaendrődi szakaszán, csónakjában ülve pergetett Lipták András, amikor furcsa hangra lett figyelmes. 

„Valami zörgött és lihegett a partszélben. Közelebb mentem, és láttam, hogy egy dám bika agancsaival felakadt a part menti növényzet indáiba. Próbálkozott kiszabadulni, de egyre gyengébb volt. Egyből segítségére siettem. Felhívtam egy vadász cimborámat, és elmondtam neki, hogy mit látok” – nyilatkozta a Pecaverzumnak András, akivel október 15-én, szombaton délután esett meg a nem mindennapi történet.  

A vadász óva intette, azt tanácsolta, hogy ne menjen túl közel az állathoz, mert az agancsával akár a kezét is eltörheti, vagy lyukat üthet a csónakján. 

„A csáklyámmal próbáltam a növényzetet leszedni az agancsáról, amikor megugrott, és ki tudott szabadulni a csapdából. Kikísértem a partig, és megvártam, amíg kimászik a vízből” – részletezte a sikeres akciót az állatmentővé előlépő horgász. 

Miután a dám bika újra szabaddá vált, nem maradt hálátlan. „A parton állt még egy darabig, és nézett rám. Mintha megköszönte volna a segítséget. Aznap nem sikerült halat fognom, viszont már ezért megérte kimenni” – mesélte a megható végkifejletet András, aki korábban még sosem látott a környéken szarvast. 

A kiszabadult jószágról sikerült videót is készíteni. A horgász örmét egy „ez az haver” felkiáltással fejezte ki.

Az, hogy most nem sikerült halat horogra csalnia Andrásnak, senkit se tévesszen meg, hiszen rutinos és összességében sikeres pergetőnek számít. Ő fogta ugyanis a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) kezelésében lévő vizeken az idei év legnagyobb süllőjét, egy közel tízkilós példány. Nézd meg a gyönyörű halat ITT!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!