2024. május 21. kedd | Konstantin
Versenyek

200 méteres dobással Medgyesi Zsolt lett Európa bajnoka

200 méteres dobással Medgyesi Zsolt lett Európa bajnoka

A távdobó országos bajnokság idén már az ötödik évét tapossa, de idáig a magyar fiúk nemzetközi porondon még nem szerepelhettek. A hazai bajnokságon legjobb eredményt elérő két versenyző, Fejes László és Medgyesi Zsolt meghívást kaptak az első, már nemzetközi – igaz csak az öreg kontinens horgászait felkaroló – távdobó versenyre, amelyen a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) támogatásával indulva képviselték a hazai távdobó mezőnyt.

A tizennyolc versenyző október 1-jén Brassó mellett találkozott, ahol a szervezők két kategóriában, 115 grammban és 125 grammban hirdették meg a versenyt – olvasható a Mohosz beszámolójában.  

A szervezők biztosították a 0,25 milliméteres főzsinórt és a dobáshoz használható súlyokat, így e tekintetben mindenki egyenlő eséllyel indult. 

Mindkét kategóriában az első négy helyezést díjazták, amihez három érvényes dobás átlagát vették alapul. 

Külön díjazták a kategóriánként a legnagyobb dobást, illetve a két kategória legnagyobb dobásának átlagát alapul véve hirdették ki a „Legjobb Atléta 2022” címet. 

A magyar páros nagyon szépen szerepelt a versenyen, Fejes László 115 grammos kategóriában 2. helyen végzett (190,869 méteres átlaggal), Medgyesi Zsolt pedig a harmadik helyet szerezte meg 190,637 méteres átlagával.

A 125 grammos kategóriában Medgyesi Zsolt lett a bajnok, 200,690 méteres átlaggal, ami azt is jelentette, hogy a verseny egyetlen 200 méter feletti dobásával – ami 202,982 méter volt –, a legnagyobb dobás díja is Medgyesi Zsolthoz került sőt, a két kategória átlagával a Legjobb Atléta 2022 cím birtokosa is ő lett, így a magyar páros a tíz díjból ötöt hozott haza. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Mohosz)