2022. június 28. kedd | Irén, Levente
Versenyek

205 méter volt a legjobb eredmény a Távdobó Országos Bajnokságon

205 méter volt a legjobb eredmény a Távdobó Országos Bajnokságon

2021. október 17-én rendezte meg a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) OVHB a IV. Távdobó Országos Bajnokságot. A helyszín a tavalyi évhez hasonlóan a Maconkai-víztározó mellett elterülő nyílt, füves terület volt, ahol ötven induló tette próbára távdobó tudományát.

A Mohosz beszámolója szerint a bajnokságra két kategóriában – pontyos, illetve feeder – lehetett nevezni. A pontyos kategóriában huszonhét, míg a feederben huszonhárom induló volt. A kategóriák között volt átfedés, hiszen többen mindkét versenyszámban is rajthoz álltak. 

A távdobásban nagyon egyszerűnek tűnhet a felada: meghatározott súlyokat kell a szabályoknak megfelelő felszereléssel minél messzebb repíteni. A tisztán technikai szakágban a szerencse szerepe elhanyagolható, az eredmény sokkal inkább a versenyző technikáján, felkészültségén és erőlétén múlik. 

A dobásokhoz most is két pályát építettek fel a szervezők. Az egyiket gyakorlás, bemelegítés céljából, a másikon pedig a verseny zajlott. Mindenkinek egy negyven méter széles területen belül kellett tartania az eldobott súlyokat, csak akkor számított érvényesnek a dobás, ha az ólom vagy a feederkosár a pálya határain belül ért földet. Minden versenyzőnek három értékelhető kísérlete volt, ebből a két legjobb dobás átlaga adta a végeredményt. A pontyfogó kategóriában a belépő táv 145 méter volt, a legnagyobb dobás pedig 204,82 méter lett, amit Fejes Lászlónak sikerült elérnie.

A pontyfogó kategória bajnoka így Fejes László lett, 199,22 méteres dobási átlagával. Második helyen a tavalyi bajnok Medgyesi Zsolt végzett 195,36 méteres teljesítménnyel, míg a dobogó harmadik fokára ifj. Nagy István állhatott fel 191,81 méteres eredményével.

A feeder kategóriában Medgyesi Zsolt lett a bajnok, 189,86 méteres átlaggal. A legnagyobb dobás is az ő nevéhez kötődik, ami 191,45 méter volt. A második helyen Ocsovai László végzett 184,54 méterrel, harmadik Fiola György lett 183,88 méterrel.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!