2022. december 8. csütörtök | Mária
Versenyek

210 centis harcsát fogtak a pécsi horgászversenyen

210 centis harcsát fogtak a pécsi horgászversenyen

Kifejezetten a nagybajuszúakra vadásztak a Malomvölgyi II-es tavon, a Pécsi Horgász Egyesület ugyanis négynapos harcsafogó versenyt rendezett. Egy gyönyörű példány horogra is akadt: több mint kétméteres volt.

Nem bírt ellenállni a felkínált, nyilván nagyon izgalmasan mozgó kárásznak a Malomvölgyi II-es tó egyik kapitális harcsája – számolt be a pecsaktual.hu.  

Bár, mint kiderült, hatalmas halról van szó, hiszen 210 centiméteres és 50 kilós volt, ami azt jelenti, hogy elég nyúlánk hareszról van szó, nem volt rajta felesleg.

A halnak szemernyi esélye sem volt a pecással szemben: a profi harcsafogó, a K. E. M. harcsavadász csapat tagja mintegy tíz perc alatt partra húzta, pedig át kellett vonszolnia egy akadós rész felett is.

„Először rendeztünk harcsafogó versenyt az egyesület kezelésében lévő Malomvölgyi II-es tavon – mondta a Pécs Aktuálnak Kecskés Gergő, a Pécsi Horgász Egyesület ügyvezető elnöke, miközben éppen pörköltet főzött a verseny résztvevőinek (nem halból!). – A négynapos nonstop viadalon hat csapat indult, a szerelékeket ezúttal csónakkal be lehetett húzni. Nagy sikere van a versenynek, így aztán jövőre jöhet a folytatás: áprilisban, majd ebben az őszi időszakban is rendezni fogunk egyet-egyet.”

S hogy miért pont a Malomvölgyi II-esen próbálkoznak ilyesmivel? Természetesen azért, mert remek harcsaállománnyal rendelkezik.

„Ki akarjuk használni a tó adottságait, erre pedig tökéletesen alkalmas. Nagyon szép a harcsaállomány, nem csak sok van belőle, hanem kifejezetten tekintélyes példányok is akadnak: idén már fogtak negyvenhárom kilósat is, de biztosak vagyunk benne, hogy élnek a tóban mázsa körüliek is. Nem üldözzük a harcsákat, megbecsüljük ezt az értéket, és építeni akarunk rá – fogalmazott Kecskés Gergő.

A verseny során fogott kapitális példány visszaengedése nemsokára megtekinthető lesz a Pécsi Horgász Egyesület Facebook-oldalán.

Minden idők harmadik legnagyobb harcsája akadt horogra Maconkán. Nézd meg a halat IDE KLIKKELVE!

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Pécsi Horgász Egyesület FB-oldala)