2024. március 1. péntek | Albin
Versenyek

40 éve hódol szenvedélyének a horgászválogatott kerekesszékes tagja

40 éve hódol szenvedélyének a horgászválogatott kerekesszékes tagja

Botos István számára a horgászat már több, mint hobbi: a Szegeden rendezett világbajnokságon csapatban bronzérmet szerzett. Tartalékként beszállva 3 óra alatt több mint 10 kiló halat fogott, hathatósan hozzájárulva a magyar mozgáskorlátozott horgászválogatott sikeréhez.  

Június 11-én és 12-én Szegeden, a Maty-éri versenypályán rendezték meg a XIV. veterán, a IV. masters és a XXIII. mozgáskorlátozott horgász-világbajnokságot, amelyen a magyarok öt érmet szereztek.

Mozgáskorlátozott horgászválogatottunk az első napot követően a második helyen állt, majd végül a harmadik pozícióban zárt. A csapat legjobbja, Csala Tibor egyéniben is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A válogatott kerekesszékes tagja, a székesfehérvári Botos István 8-10 éves kora között szerette meg a horgászatot, és már valamivel több mint 40 éve hódol eme szenvedélyének. Egy baleset kényszerítette kerekesszékbe, de ez nem akadályozza meg hobbija gyakorlása közben. Ami már több, mint hobbi, hiszen világbajnoki bronzérmesnek mondhatja magát. 

„Nagy örömöt és megtiszteltetést éreztem, amikor megtudtam, hogy a válogatott tagja lehettem, még akkor is, ha tartalékként számítottak rám” – nyilatkozta a horgász a szekesfehervar.hu-nak. 

A verseny első napján Jéger Szabolcs nem teljesített jól, így eljött István ideje, és mehetett, na nem a pályára, hanem a horgászállásba. Ekkor még a 11. helyen volt a válogatott, de a második nap fokozatosan jöttek fel, és végül a harmadik helyen végeztek, köszönhetően Botos István jó teljesítményének is, aki 10,325 kiló hallal járult hozzá a válogatott teljesítményéhez.

„Jó nap volt ez a számomra, hiszen a több mint 10 kilót 3 óra hossza alatt fogtam ki. Érdekes, hogy ugyanazt a helyet sorsolták ki nekem is, mint Szabolcsnak, és ott tudtam jobban teljesíteni. Ő is kiváló horgász, de nekem összejött az, ami neki nem sikerült úgy, mint nekem. Szerencsére a Fehérvár és Környéke Horgászegyesületben és a Széchenyi István Horgászegyesületben van elegendő időm és lehetőségem gyakorolni” – fogalmazott Botos István. 

Hozzátette: minden mozgássérültnek lehetett segítője, az övé Nagy Róbert volt. „Köszönet neki is!” – hálálkodott.

A világbajnoki bronzérmet szerzett válogatott összetétele:

versenyzők: Botos István, Csala Tibor, Gurisatti Gyula, Jámbor János, Jéger Szabolcs

segítők: Szász Attila, Halász Szilveszter, Nagy Róbert, Jámbor Dávid, Szűcs Tamás, Forgács Gábor, Varga Tamás 

kapitány: Horváth Gyula Gábor 

másodkapitány: Galambos Sándor

Magyarország nyerte a junior pontyfogó Európa-bajnokságot. Részletek IDE KATTINTVA!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Mohosz)