2023. január 30. hétfő | Martina
Versenyek

A Tolna megyeiek nyerték a halőrök országos versenyét

A Tolna megyeiek nyerték a halőrök országos versenyét

Véget ért a három napig tartott V. Országos Halőri Verseny és Szakmai Találkozó, amelyen a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (Tohosz) bizonyult a legjobbnak. Az esemény végén öt halőrnek országos, tizenötnek területi illetékességű megbízást adtak át.

A Szarvason rendezett V. Országos Halőri Verseny és Szakmai Találkozó harmadik, egyben utolsó napján három versenyszámban mérkőztek meg egymással a csapatok, hogy végre kiderülhessen, kik lesznek az idei év bajnokai.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) tudósítása szerint szerda reggel a háromfős csapatokból egy-egy halőr rendhagyó horgászversenyen vett részt. Azért, hogy mindenki azonos feltételekkel induljon, ugyanolyan felszerelést, etetőanyagot és csalit kaptak a szervezőktől. 

Az ötméteres spiccbotokat ott helyben kellett felszerelniük, amihez csak az egységcsomagokban lévő felszerelést használhatták.

A nem horgászó csapattagok a csónakos és a casting (célba dobás) versenyszámban mérték össze tudásukat. 

A csónakos versenyben a párosnak egy kijelölt pályán evezve kellett végighaladnia, ahol az egyes állomásokon különböző feladatokkal várták őket az éles szemű és szigorú versenybírók.

A casting versenyszámban három különböző távolságról – 10, 12 és 18 méterről – kellett egy Arenberg célponyvára dobni, és így a lehető legtöbb pontot szerezni.

Az eredményhirdetés előtt dr. Dérer István, a Mohosz elnökhelyettese öt halőrnek országos, tizenötnek területi illetékességű megbízást adott át.

A versenyszámok győztesei:

Elmélet: Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége

Haltelepítés: Mohosz-OHSZK

Vízminőség vizsgálat: Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége

Gépjármű átvizsgálás: Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége

Csónakos: Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége

Casting: Bács-Kiskun Megyei Horgászegyesületek Szövetsége

Horgászat: Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége

A versenysorozat dobogósai:

I. Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége

II. Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

III. Horgász Egyesületek Zala Megyei Szövetsége

„Szerdán a casting, a csónakos és az ezekkel párhuzamosan zajló horgászverseny versenyszámokban kellett helyt állnia a csapatoknak, melyek után kicsit bizakodva érkeztünk az eredményhirdetésre – írja " target="_blank">beszámolójában a győztes Tohosz. – A szervezők nagyon figyeltek arra, hogy a versenyszámok eredményei a hivatalos közzététel előtt véletlenül se derüljenek ki, ezért még csak megsaccolni sem lehetett, hogy melyik csapat éppen hogy áll a versenyben. A célunk nem más volt, mint a tavalyi 10. helynél, ha kevéssel is, de mindenképp előrébb végezni, ugyanis a szerdai versenyszámok nagyon jól sikerültek.” 

Az ünnepélyes díjátadón aztán a Tohosz csapatának minden tagja hangos örömujjongásba tört ki, amikor is a végeredmény ismertetésénél elhangzott, hogy a huszonkilenc kiválóan felkészült halőri csapatból ők kerültek ki győztesként. 

Az első két nap összefoglalója ITT és ITT tekinthető meg. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Tohosz, fotók: Mohosz)