2023. szeptember 26. kedd | Jusztina, Pál
Versenyek

Az Energofish Feeder Team nyerte a Method Feeder Klubcsapat OB-t – fotókkal

Az Energofish Feeder Team nyerte a Method Feeder Klubcsapat OB-t – fotókkal

Május 26-án, 27-én és 28-án rendezték meg V. Method Feeder Klubcsapat Országos Bajnokságot Szegeden, a Maty-éren. A Maros-WalterLandot három évet követően taszította le a trónról az Energofish Feeder Team.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) tudósítása szerint az első fordulóban Maty-ér a szebbik arcát mutatta a versenyzőknek: izgalmas küzdelmek, szép fogások jellemezték az első versenynapot. 

Sok helyen kevés volt a haltartó, volt bőven haltartólimit-túllépés, ami súlyos pontokhoz vezetett. 

Az Energofish Feeder Team rendesen begyújtotta a rakétákat, négy szektorgyőzelemmel tette egyértelművé, hogy igény tart a bajnoki trófeára. 

Az Energofish Feeder Team a második fordulóban sem hibázott, csupán 7 ponttal növelték előző napi 4 pontjukat, így magabiztosan vezették a mezőnyt. A második helyre a Promix Feeder jött fel 27 ponttal, a címvédő Maros-WalterLand 28 ponttal állt a harmadik helyen. 

„Ma lényegesen kevesebb hal esett el, talán a feltámadó szél tréfálta meg a mezőnyt. A finom TTX-et könnyen elvihette az áramlat, vele együtt a halakat is. A rövid táv továbbra is favorit, és nem kell kétségbe esni akkor sem, ha valaki nem a széléhez közel sorsol” – írta a Mohosz. 

Az Energofish Feeder Team végső sikeréhez végül nem fért kétség: 4-7-4 pontot, azaz 15 pontot szereztek a három fordulóban. 

A Szabó Bence, Raffer Kristóf, Kiss Péter, Sisa József, Varsányi Miklós versenyzők és Frankó Zoltán csapatvezető, valamint Kincses Lili edző alkotta együttes az első és a harmadik fordulóban minden szektorban nyerni tudott.

Az egyéni top 5-ben is benne volt minden versenyzőjük, Szabó Bence a legtöbb fogott tömeggel és 3 ponttal lett a legeredményesebb egyéni versenyző, őt csapattársa Kiss Péter követte szintén 3 ponttal, majd Sisa József következett a harmadik helyen 4 ponttal. 

Elképesztő menetelés volt ez, már az első forduló után lehetett tudni, nagyon elkapta a fonalat a csapat. A főleg rövid távon horgászó, sok kukoricát elhasználó csapat az elmúlt három év bajnokától vehette át a vándorserleget – fogalmaztak a beszámolóban. 

A Maros-WalterLand tagjai (Bakó Eszter csapatvezető, Csóka Alex edző, Bakó Péter, Lipák Andrásm Balog Áron, Szabó Tamás, Wellner Gábor versenyzők) a második helyen zárták a bajnokságot nagy csatában legyőzve a Promix Feeder Teamet (Bodnár Zsolt csapatvezető, Szabó Zsolt edző, Péntek Dusán, Hasznosi Dániel, Tóth Bálint, Skultéti Dorián, Megyeri Norbert versenyzők). 

„Egy nagyon izgalmas verseny volt sok hallal, technikás pecával, 34 klubcsapattal. Jövőre folytatás veletek, talán ugyanitt!” – zárta tudósítását a Mohosz. 

Részletes eredmények ITT

Fotók:

  

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Mohosz)