2024. március 3. vasárnap | Kornélia
Versenyek

Covid-árvákért horgásztak három helyszínen

Covid-árvákért horgásztak három helyszínen

A covid-árvák javára szerveztek jótékonysági horgásznapot több más helyszín mellett Keszthelyen is. Az eseményre amatőr és profi horgászokat is vártak, akik a megvásárolt horgászjeggyel azokat a gyerekeket támogathatták, akik a járvány miatt elvesztették a szüleiket. A szervezők jövőre szeretnének egy országos eseményt létrehozni, amelynek során minden megyében legalább egy helyszínen horgásznak a víz és a halak szerelmesei.


NYEREMÉNYJÁTÉK!!!

Iratkozz fel a Pecaverzum Youtube-csatornájára, mert ha elérjük az 1111 követőt, 30.000 forint értékben sorulunk ki ajándékot a tagok között! 

A nyereményt a Fish'n Go horgászhelyfoglaló rendszer ajánlotta fel.

Részletek ERRE!

Addig is jó szórakozást az eddigi videókhoz, és persze jönnek folyamatosan az újak is!


Első alkalommal szerveztek országos jótékonysági horgásznapot, az eseményhez Keszthely is nagy örömmel csatlakozott. A program célja, hogy a horgászjegyek megvásárlásából befolyó összeggel a pandémia miatt árván maradt gyerekeket segítsék. Az első jótékonysági horgásznapot a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. is támogatta – számolt be a keszthely.hu

„A horgászok ezen a napon eljöhetnek ide horgászni, a támogatói jegyükért cserébe, a befizetésükért cserébe kapnak egy napi horgászati lehetőséget valamint egy ebédet. A lényeg igazából nem ez, hanem, hogy ez az összegyűlt összeg a Regőczy Alapítvány számára a világjárvány idején megárvult gyerekek támogatására fordítódik” – tájékoztatott Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője.

A jótékonysági horgásznap három helyszínen zajlott az országban. Keszthely mellett a Leveleki-tó és Pilismarót is helyet adott a programnak. Az eseményt hagyományteremtő szándékkal szervezték meg, a tervek szerint jövőre minden megyében legalább egy helyszínen horgásznának jótékony célért a résztvevők. Keszthelyre is több helyszínről érkeztek vendégek, akik fontosnak tartották, hogy hobbijukkal támogassák az árván maradt gyerekeket.

„Úgy gondolom, hogyha valaki elveszti a szüleit, az egy hatalmas tragédia, de hogyha a gyerekek veszítik el a szüleiket, egyet vagy mindkettőt, az kifejezhetetlen. Úgyhogy megpróbálok azoknak segíteni így, akik próbálják valahogy a lelket tartani ezekben a gyerekekben” – mondta Káldos Sándor horgász, aki a balaton helyszínen vett részt a rendezvényen.

A jótékonysági horgásznap bevétele ahhoz a Regőczy Alapítványhoz került, amelyet Áder János és felesége hozott létre a Covid-árvák megsegítése érdekében. Az esemény megnyitóján elhangzott, Keszthely nagy örömmel adott helyet a programnak, hiszen a város számára kiemelten fontos a horgászsport és a jótékonyság is.

„Keszthely mindig szívesen részt vesz minden olyan eseményben, ami jótékonysági esemény vagy ami a közösséget tudja erősíteni és formálni. Hogyha ez a kettő pedig együtt jár, akkor azt gondolom, hogy különösen nagy öröm, ha ilyenben részt vehetünk. Az esemény önmagában egy fontos esemény és reményeink szerint az idei évvel, a mai alkalommal egy rendhagyó, országos szinten is rendhagyó eseménysorozatot tudunk majd elindítani” – nyilatkozta Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!