2023. május 30. kedd | Janka, Zsanett
Versenyek

Kétszer dőlt meg a fekete amur tórekord Maconkán

Kétszer dőlt meg a fekete amur tórekord Maconkán

A Maconkai-víztározón zajlik a XVIII. Professzionális Bojlis Európa Kupa (EPBC), amelynek keretein belül két tórekord is született: kifogták a legnagyobb fekete amurt, majd egy még nagyobbat.

Június 12-én kezdődött és 17-én ér véget a XVIII. Professzionális Bojlis Európa Kupa (EPBC), amelynek a Maconkai-víztározó ad otthont. 

A 117 órás megmérettetésen sok szép halat tereltek szákba. Ezek közül mindenképpen említést érdemel, hogy a verseny során kétszer dőlt meg a tórekord fekete amurból. 

Június 15-én, szerdán a Bait'r' Us Carp Club csapatából Sándor István fogott a gátról egy 16,95 kilós példányt, amely új tórekordnak minősült. 

Nem sokáig tartotta a csúcsot a hal, mert másnap, június 16-án, csütörtökön a Black Carp Team egy 21,100 kiló fekete amurhoz hívta a mérlegelőket. 

„Ez a hatalmas példány tórendszerünk új, abszolút rekordhala fekete amurból” – közölte Facebook-oldalán a Maconkai-víztározó.

A kapitális hal egyben a verseny eddigi legnagyobb hala is, így a az ezt jelképező zászló is átkerült a Black Carp Teamhez.

A tórekord amurról videó is készült:

Az utolsó 20 órára fordulva így festett a mezőny: 

Kiugrott a horgász kezéből a 26 kilós fekete amur. Nézd meg a videót IDE KATTINTVA!

40 kilós fekete amurral dőlt meg az abszolút országos rekord. Részletek IDE KLIKKELVE!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Maconkai-víztározó és tórendszere FB-oldala)