2022. május 21. szombat | Konstantin
Versenyek

Lett csapat nyerte a VIII. IBCC-t, a magyar VMFISHING két díjat is bezsebelt

Lett csapat nyerte a VIII. IBCC-t, a magyar VMFISHING két díjat is bezsebelt

A lett KerioBaits nyerte meg a VIII. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupát (IBCC). A top 5 versenyén a magyar VMFISHING (nyitóképünkön) diadalmaskodott, és övék lett a legnagyobb tőpontyért járó díj is. 

Véget ért április 30-án, szombaton 8 órakor a VIII. IBCC, amelyen több mint 30 tonnás összfogás született, és a 240 csapat közül 231-nek csapatnak sikerült mérlegelhető halat fognia.

A végső győztes a Lettországból érkezett KerioBaits (Aleksejs Gorbunovs, Kaspars Bogdans, Māris Bullis) lett.

A 11-es horgászhelyen, Alsóörs-Strandfürdőn horgásztak, 87 darab mérlegelhető halat fogtak, 9,72 kilós átlaggal. Az összfogásuk 845,49 kiló volt.

Az VIII. IBCC végeredménye:

  1. KerioBaits, Lettország (30.000 euró)
  2. Trakker Team, Angila (15.000 euró)
  3. Carp Riders, Csehország (7.000 euró)

A Top 5 hal versenyében a magyar VMFISHING (Vogel András, Vogel Márton, Vogel Zoltán) végzett az élen. Ők az a csapat, amely megdöntötte a balatoni pontyrekordot egy 32,375 kilós példánnyal. Az eredményhirdetésen a magyarok tiszteletére a Himnuszt is lejátszottak. 

Top 5 hal díjazottjai:

  1. VMFISHING (12.000 euró) 
  2. Carpteam Gesa Tirol (8.000 euró)
  3. Sirius Mivíardi (5.000 euró)

A VMFISHING-et másodszorra is felszólították a színpadra, ugyanis az új balatoni pontyrekord egyben a VIII. IBCC legnagyobb tőpontya is volt. 

A legnagyobb tükörponty díja a cseh Mikbaits & Avid Carp csapatához került. Ők egy 25,7 kilós hallal nyerték meg a kategóriát. Mindkét trió 5.000 eurós jutalomban részesült. 

A Fair Play-díjat a BAIT FABRIK TOURNAMENT csapatának ítélték oda, amiért odaadta csónakját a szomszéd csapatnak, mert az övék kidurrant. 

A szektorok eredményei: 

Részletes eredmények ITT. Az eredményhirdetés visszatekinthető ITT.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: IBCC)