2024. július 16. kedd | Valter
Versenyek

Meghökkentő döntést hozott a magyar horgászvilágbajnok

Meghökkentő döntést hozott a magyar horgászvilágbajnok

Bakó Péter szerint a november 18-án, szombaton kezdődő verseny helyszíne teljesen alkalmatlan freestyle method feeder világbajnokság megrendezésére, így úgy döntött, visszalép a küzdelmektől, és a partról segíti a magyar válogatottat. 

Bakó Péter évek óta elképesztő eredményeket ér el a horgász versenysportban. Fiatal kora ellenére a 2001-es születésű, többszörös felnőtt és korosztályos világbajnok, magyar bajnok horgász természetesen most is alapembere a spanyolországi III. freestyle method feeder világbajnokságon szereplő, címvédő magyar csapatnak. 

Csakhogy az edzésnapok nem sikerültek jól számára, és ezek után – Facebook-bejegyzése szerint a csapatvezetéssel közösen – úgy döntött, versenyzőként nem vesz részt az eseményen, másképp próbálja segíteni a csapatát.

Bakó Péter minderről a saját Facebook-oldalán tájékoztatta szurkolóit. Mint a pénteki posztjában leírta, már négy napja készül a helyszínen a magyar csapat a lll. freestyle method feeder világbajnokságra Spanyolországban, azon belül Riolában és Fortalenyben.

Valószínűleg végső elkeseredettségében döntött úgy, hogy kilép a versenyzők közül, hiszen két napja egy üres versenyszákot posztolt, majd csütörtökön arról adott hírt, hogy végre megfogta az első pontyát a vébé helyszínén.

„Ez a verseny annyira haltalan, hogy a két versenynap közül bárki bármikor benullázhat, úgy, hogy egyetlen egy kapása sem volt, horgásztudástól teljesen függetlenül, mindezt egy világbajnokságon! Minden tőlem telhetőt megtettem az elmúlt négy edzésnapon, legjobb tudásom szerint próbáltam segíteni csapatunkat, de elkerült a szerencse. Ami a jéghegy csúcsa, hogy egy irtózatosan helyfüggő pálya, ami az akadókat illeti. Ha éppen sikerül kifogni egy olyan helyet, ahol tele van víz alatti sziklákkal a hely, ott még az a kevéske halfogási esély is elszáll. Azt gondolom, hogy ez a víz teljesen alkalmatlan ezen körülmények között method világbajnokság rendezésére! A csapatvezetéssel arra a közös döntésre jutottunk, hogy a partról fogom segíteni a csapatot az elkövetkező két napon” – fogalmazott közösségi oldalán Bakó Péter.

Végezetül hozzáteszi, hogy nagyon sok szerencsét kíván a csapatnak, de erre szükség is lesz.

„Mindannyiunk nevében megígérhetem, hogy minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni a siker érdekében. Kívánjatok nekünk sok szerencsét, mert ehhez legfőképpen az kell majd” – írta. 

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) szombaton tett közlése alapján Bakó Péter valóban nem ült ládára az első versenynapon, hanem segítőként írták be a jegyzőkönyvbe. 

A magyar válogatott Nagy Martin (A3), Novák János (B20), Szabó Bence (C13) és Bodzsár Norbert R. (D9) összeállításban kezdte meg szereplését, a segítők között Bakó Péter mellett Raffer Kristóf, Balog Áron, Sisa József tűnik fel. A szövetségi kapitány Polyák Csaba, a másodkapitány Döme Gábor, a csapatvezető pedig Sipos Gábor. 

„Szurkoljatok a magyar csapatnak, nagy szükség van rá!” – kérte a Mohosz.

Mint ismeretes, a 2021-es I. freestyle method feeder világbajnokságot a Maconkai-víztározón rendezték, ahol a magyarok és Bakó Péter is aranyérmet ünnepelhetett.

2022-ben is a mieink hódították el Dél-Afrikában a legjobbaknak járó elismerést, és Bakó Péter is megvédte egyéni világbajnoki címét. A mostani döntésével – hogy visszalép a küzdelmektől – egyben az is biztossá vált, hogy egyéniben nem fog zsinórban háromszor vb-aranyat nyerni. 

Fotók az edzésnapokról:

A Mohosz első élő bejelentkezése a helyszínről:

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Mohosz)