2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Versenyek

Partra került az első 20 kiló feletti ponty az IBCC-n

Partra került az első 20 kiló feletti ponty az IBCC-n

Nem kellett sokat várni az első 20 kiló fölötti pontyra a VII. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupán (IBCC). A legfrissebb tájékoztatás szerint a mezőny már átlépte a 700 kilogrammos összfogást. 

Vasárnap kezdődött a VII. IBCC, a világ legnagyobb pontyfogó horgászversenye a Balatonon. Néhány óra sem telt, és már szákba is került a verseny első hala, amelyet ITT nézhetsz meg. 

A második versenynapon pedig már a 20 kiló fölötti határt is sikerült átlépni. Az esemény közösségi oldalának tudósítása szerint a Nikl szektorban helyet foglaló Renmar Team 21,85 kilós, hibátlan mintázatú pontyot hitelesített. A halat október 25-én, hétfőn reggel 8 órakor csalták horogra. 

A szervezők már a legfrissebb összesítést is nyilvánosságra hozták. Ebből kiderül, hogy a mezőny átlépte a 700 kilogrammos összfogást. Eddig a 239 nevezett csapatból 52 fogott mérlegelhető halat. Összesen 67 tőponty és 12 tükörponty került partra. A mezőny átlagtömege 9,09 kiló.

A VII. IBCC október 30-ig tart. A verseny végén pedig közel 50 csapatot díjaznak majd különböző kategóriákban. Az elmúlt hat év rekordja 51 tonna összfogás. A szervezők abban bíznak, ez idén megdőlhet.

A verseny alakulása nyomon követhető a hivatalos eredménytáblán, amely ITT érhető el.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: IBCC)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!