2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Versenyek

Elindult IBCC, ezt a pontyot fogták ki elsőnek

Elindult IBCC, ezt a pontyot fogták ki elsőnek

Elkezdődött vasárnap délben a világ legnagyobb pontyfogó horgászversenye, a VII. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (IBCC). 239 csapat részvételével október 30-ig tartanak a küzdelmek. A verseny első halát, egy 8,75 kilós pontyot a Bait Bait Pipecontrol.hu Carp Team fogta.

Az előzetes hírekkel ellentétben nem 241, hanem 239 csapat részvételével indult el a VII. IBCC. A szombat délutáni helyhúzást követően vasárnap 7 órától foglalhatták el a csapatok egyhetes horgászatuk helyszínét, és kezdhették el a táborállítást. 

A szombat délután lezajlott a helyhúzás, 239 csapattal startolt el a VII. IBCC ma 12:00-kor. Reggel 07:00-tól minden team számára elérhetővé váltak a húzott helyek és elkezdhették a táborállítást. 

Az esemény honlapján megjelentek szerint 12 órától már vízre is szállhattak a csapatok, és elindult a helykeresés, illetve a bójázás. „A Balaton gyönyörű arcát mutatja, szikrázó napsütésben szállhatnak vízre a csapatok. Az északi és déli oldalon is 500 méterig engedélyezett a behordás. Mindenki felkészülve érkezett, és izgatottan szállt vízre, a közel 60000 hektáros magyar tengerre” – írták a szervezők. 

Nem sokáig kellett várni az első fogásra sem. A verseny közösségi oldalán vasárnap 17 óra körül jelentették be, hogy az idei IBCC első hala egy 8,75 kilós tőponty, amelyet a Bait Bait Pipecontrol.hu Carp Team, és ezzel elsőként iratkozott fel az eredménytáblára. 

Alig tel egy óra, és máris horogra került a második potyka, amely 9,47 kiló nyomott a mérlegeléskor, és a Sírius Team nevéhez fűződik. 

A VII. IBCC október 30-ig tart. A verseny végén pedig közel 50 csapatot díjaznak majd különböző kategóriákban. Az elmúlt hat év rekordja 51 tonna összfogás. A szervezők abban bíznak, ez idén megdőlhet.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt pár hete a IX. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen (NBBH)? Kattints IDE!

Azt olvastad már, hogy a Maros-WalterLand egy hét alatt két világbajnoki érmet is szerzett? Nézd meg ITT!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: IBCC)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!