2023. február 5. vasárnap | Ágota, Ingrid
Versenyek

Telt házas lesz a tiszai harcsafogó kupa, amelyet ólommentessé tennének

Telt házas lesz a tiszai harcsafogó kupa, amelyet ólommentessé tennének

Nagy sikert aratott tavaly az első alkalommal megrendezett Hegyalja Harcsafogó Kupa, nagyon sok kedvező visszajelzést kaptak a szervezők, a nyíregyházi Vass István Miklós és a tokaji Szalai Gábor pergető horgász. Tulajdonképpen már az akkori versenyen eldőlt, hogy lesz a kezdeményezésnek folytatása. Alig ért véget az első megmérettetés, a szervezők már munkába is kezdtek, s augusztus végén második alkalommal is megrendezik a harcsafogó horgászversenyt a Tiszán.

– Bennünket is meglepett, milyen nagy az érdeklődés az idei verseny iránt. Az biztos, hogy nemzetközi rendezvény lesz az augusztusi küzdelem, ugyanis az induló csapatok között lesz négy szerb, egy szlovák és egy angol csapat is, ez utóbbi egyenesen Nottinghamből érkezik – nyilatkozta Vass István Miklós a szon.hu-nak

Elmondta azt is, hogy az öt napig tartó versenyre eddig ötven csapat jelentkezett, illetve tett eleget a nevezési kötelezettségének, így a nevezés elindulása után két héttel már le is kellett zárni a névsort, mert elérték a maximális csapatlétszámot. 

Az elsődleges számításunk szerint százötven versenyző fog részt venni az idei kupán, hogy bebizonyítsák a Tiszán, hogy ők a legjobb folyóvízi harcsahorgászok. 

A 2023-as Hegyalja Harcsafogó Kupa hazánk legnagyobb és legtöbb versenyzőt felvonultató rendezvénye lesz a szervezők szerint.

– A versenyre már most érkeztek felajánlások, tárgynyeremények. Természetesen mindegyiket nem tudom felsorolni, néhányat azonban kiemelnék. Mindenképpen említésre méltó jutalom lesz például egy 150 ezer forint értékű csónakmotor-vásárlási utalvány. Az első helyen végzett csapat Olaszországba utazhat egy hétre a Pó- folyóhoz Engemayer Tibor barátunk jóvoltából, illetve a verseny legnagyobb halát megfogó horgász is elmehet egy külföldi harcsatáborba egy cég támogatásával – tájékoztatott Vass István Miklós. 

Egy vállalkozó mindegyik csapat számára természetes kősúlyokat ajánlott fel, amelyek használata nem lesz kötelező, csak ajánlott- 

– Ennek azért örülünk nagyon, mert a Hegyalja Harcsafogó Kupa számára nagyon fontos a környezetünk s különösen szeretett folyónk, a Tisza védelme. Egyre többen vagyunk, akik így gondolkodunk, és hisszük, hogy kis változtatásokkal is nagy eredményeket lehet elérni. Reméljük, hazánkban egyedülálló módon ólommentessé tehetjük a horgászversenyt – fogalmazott a szervező. 

Két méter fölötti harcsát fogtak a Tisza tokaji szakaszán szeptemberben. Nézd meg a videót ITT!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(nyitókép: Hegyalja Harcsafogó Kupa FB-oldala)