2024. március 3. vasárnap | Kornélia
Versenyek

Több mint egymillió forintot ért ez a tiszai harcsa három boldog horgásznak

Több mint egymillió forintot ért ez a tiszai harcsa három boldog horgásznak

21 csapat részvételével rendezték meg a 67 órás I. Hegyalja Harcsafogó Kupát, amelyen az első helyezett csapat 200 ezer forint készpénzt és egymillió forint értékű utazást és horgászfelszerelést nyert. 

Első alkalommal rendezték meg augusztus 25. és 28. között a 67 órás Hegyalja Harcsafogó Kupát a Tisza rakamazi és tokaji szakaszán. A szervezők már több kedvező visszajelzést is kaptak – írja a szon.hu.

Csak néhány mondat a közösségi médiában olvasható gratulációkról: „Nívós verseny volt, le a kalappal a szervezés előtt.” „Európai szintű verseny volt.” „Fantasztikus dolgot csináltatok.”

Természetesen jóleső érzéssel olvassák ezeket a szervezők. – Már több csapat jelezte, hogy jövőre visszajön – mondta el a Nyíregyházán élő Vass István Miklós, a rendezvény egyik szervezője.

– Az egyik csoport végül nem tudott elutazni a versenyre, így végül 32 csapat várta a harcsák kapását. Nappal csónakból horgásztak, az éjszakai órákban pedig a partról. Érdekességként említhetem, hogy a verseny legnagyobb halát, a 194 centiméter hosszú harcsát egy tenyérnyi keszeggel a partról fogták meg, de egyben ez volt az egyetlen partról megfogott hal is. Ezzel a kapitális harcsával a Haluska Catfish Team megnyerte a legnagyobb harcsa díját, a partról fogott legnagyobb hal díját, de az összesített eredményeket tekintve is ennek a harcsának köszönhetően állhattak fel a dobogó tetejére – nyilatkozta Vass István Miklós.

A versenyt egyébként több 2,5 millió forintos összdíjazással rendezték meg. Az első helyezett 200 forint készpénz mellé egy 700 ezer forint értékű horgásztúrát és 300 ezer forint értékű horgászfelszerelést zsebelt be.

A legnagyobb harcsát így engedték vissza: 

Érdekesség, hogy a harcsafogó kupa előtt (edzés gyanánt) az egyik csapat – köztük egy 10 éves fiú – fogott egy 245 centis harcsát. A versenyen is jól ment a Kuttyogatók csapatnak, 8 darab halat is zsákmányoltak 62 és 119 centiméter között, de pontban jócskán elmaradtak a Haluska Catfish Teamtől, amely az egyetlen, ámde 194 centis bajszosával győzedelmeskedett. 

A I. Hegyalja Harcsafogó Kupa végeredménye: 

Horogra akadt egyébként egy 16 kilogrammos ponty is, amely gilisztacsokorra csábult el.

Fotógalériák: 

Kezdés után rögtön 50 kilós harcsát fogtak a palotási versenyen. Nézd meg a halat ITT!

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Hegyalja Harcsafogó Kupa FB-oldala)