2023. december 2. szombat | Melinda, Vivien
Versenyek

XII. NBBH: emelik a tétet, bejelentették a jövő évi szabályváltozásokat

XII. NBBH: emelik a tétet, bejelentették a jövő évi szabályváltozásokat

Közleményt adtak ki a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) szervezői a 2024-es megmérettetés részleteiről. Több fontos változás is lesz az idei kiíráshoz képest.

„Sok minden változik majd, de egy dolog biztosan megmarad: a jövő évi NBBH-n is minden legnagyobb balatoni pontyokról szól majd!” – közölték előzetesen a szervezők, majd rátértek a lényegi elemekre. 

A legfontosabb és a csapatok számára már most naptárba írandó dátum a 2024. szeptember 26., csütörtök. Ekkor fog kezdődni a XII. NBBH, amely október 5-én, szombaton ér majd véget. 

A szervezők bejelentették, hogy jövőre emelik a tétet, és a korábbi 10-ről 12 kilogrammra emelték fel a legkisebb mérlegelhető hal tömegét. A győztest az öt legnagyobb hal össztömege alapján hirdetik majd ki. 

A megjelent tájékoztatásban a kiemelt szabályváltoztatások között említik, hogy a csapatok már ötfősek leszek a korábbi néggyel szemben. Minden versenyző teljes értékű csapattag, tehát a segítő státusz megszűnik. A versenyt befejezni minimum négy fővel lehet. A verseny teljes ideje alatt csakis két fővel szállhatnak vízre a csapatok.

„Tudjuk, hogy nagy az érdeklődés, és szívünk szerint minden jelentkező csapatot beengednénk, de a megítélésünk szerint a csapatok számának jelentős bővítése rontaná versenyélményt. Ezért úgy döntöttünk, hogy a XII. NBBH-n 155 csapatnak biztosítunk helyet” – közölték a szervezők.  

A 2024-es eseményre a 2023-as NBBH 130 legjobban teljesítő, büntetést nem kapott csapata automatikusan nevezési jogot kap. Nekik csak annyi feladatuk lesz, hogy az nbbh.hu-n a saját profilukba bejelentkezve megerősítsék a nevezési szándékukat. Erre decembertől lesz lehetőségük.

Az újonnan jelentkező, illetve a 2023-as versenyen büntetést kapott csapatok jelezhetik részvételi szándékukat a decembertől elérhető online regisztrációs felületen.

„A félreértések elkerülése végett honlapunkon közzé fogjuk tenni, hogy kik a nevezésre jogosult csapatok” – olvasható az NBBH közleményében. 

A nevezési díj jövőre 650.000 forint csapatonként. 

Az idei versenyt a CarpSoul Hungary nyerte. Részletek ITT.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: NBBH)