2023. december 2. szombat | Melinda, Vivien
Versenyek

A CarpSoul Hungary nyerte meg a XI. Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászversenyt

A CarpSoul Hungary nyerte meg a XI. Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászversenyt

Október 7-én, szombaton 8 órakor véget ért a 168 órán át zajlott XI. Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH), amelyet a CarpSoul Hungary nyert meg.

Mivel a verseny utolsó óráiban hírzárlatot rendeltek el, így a szombat 14 órakor esedékes ünnepélyes díjátadón derült ki hivatalosan, hogy ki nyerte meg a névváltáson átesett és idén először csak magyar csapatokat felvonultató XI. NBBH-t.

A végelszámolásba a tíz darab legnagyobb tíz kilogramm feletti halat számították be, amely alapján a legjobb teljesítményt a CarpSoul Hungary érte el 176,8 kilóval. A legnagyobb haluk 27,125 kilót nyomott. A csapat tagjai a színpadon vették át a 2,5 millió forintos fődíjat. 

A második helyen a Carpio Mikbaits (172,775 kiló), míg a harmadikon a Quantum Radical Mikbaits (172,455 kiló) végzett. Előbbi csapat 1,5 milliót, míg utóbbi 1 milliót vehetett át.

Látható, hogy nagyon szorosan alakultak az eredmények, néhány kiló döntött csak a végső sikerről, a dobogó második fokáról pedig mindösszesen néhány gramm.

A 168 óra során a csapatok összesen 840 darab tíz kiló feletti pontyot tereltek partra, ezek közül 705 volt tőponty, 135 tükrös. A kifogott halak össztömege 11.935 kilogramm, míg az átlagtömeg 14,208 kiló volt. 

A legnagyobb hal, amely megdöntötte a mindenkori versenycsúcsot, a Bakony Carp Teamhez fűződik, és 1,5 millió forintos nyeremény jelentett. Nézd meg a 33,650 kilós halat ITT!

Részletes eredmények ITT.

A díjátadó ITT tekinthető meg.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: NBBH)