2024. június 19. szerda | Gyárfás
Nagy fogások

Megdőlt az NBBH 11 éves történetének pontyrekordja – videóval

Megdőlt az NBBH 11 éves történetének pontyrekordja – videóval

Október elsején hajnalban kifogták a XI. Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) történetének legnagyobb pontyát, amely nem sokkal maradt el az abszolút balatoni pontyrekordtól.

Fantasztikus hírrel jelentkeztek az XI. NBBH szervezői október elsején, vasárnap hajnalban. Élőben közvetítették az eseményeket, a hal fotózását és visszaengedését. 

„Rekord született. A hajnali órákban a 146-os helyen horgászó Bakony Carp Team megfogta az NBBH történetének eddigi legnagyobb halát. Ilyen csodálatos halakat rejt a keleti medence, biztosan tartogat még meglepetéseket!” – közölték délelőtt az esemény közösségi oldalán.   

A fantasztikus pikkelyes tömege 33.650 gramm volt, ami 355 grammal maradt el az abszolút balatoni pontyrekordtól, amelyet Kovács Krisztián tart, aki idén április 16-án fogott ki egy 34,05 kilós példányt

Érdekesség, hogy azt a halat is Balatonakarattyán, a Gumirádli strandon csalták horogra, és a Bakony Carp Team is ott horgászik, a 146-os pegen.

Így zajlott a visszaengedés:

A 151 csapat részvételével zajló XI. NBBH szeptember 29-én kezdődött, és október 7-én 8 órakor ér majd véget, összesen 186 óráig tart a küzdelem. 

Mint ismeretes, a verseny jackpot nyereménye 1,5 millió forint, amelyet az a csapat kap, amely megdönti a mindenkori versenyrekordot. A Nash Hungary Team 2021-ben elért 31,825 kilós csúcsa már a múlté, de még nincs a Bakony Carp Team zsebében az összeg, még foghatnak ennél nagyobbat más csapatok is.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: NBBH)