2022. június 27. hétfő | László
Videók

Apolló, Némó, Lucifer: fél nap alatt fogtak 3 gigapontyot

Apolló, Némó, Lucifer: fél nap alatt fogtak 3 gigapontyot

3 darab névről ismert pontyot is fogott egy horgásztrió fél nap felforgása alatt. A halak közül a legnagyobb, Apolló (nyitóképünkön) több mint 36 kilót nyomott. 

Élete legjobb horgásztúráján van túl Seregi László, Hevesi Márk és Nyiri Tamás. A három pecás a dunavarsányi Big Carp Lake-et választotta helyszínül. Négy napot töltöttek el a tó partján, május 14-től 18-ig, egy szombattól szerda tartó időszakot.

A túra során hárman együtt megközelítőleg 500 kilogramm halat tereltek szákba, köztük 14 darab 20 kiló felettit.

„Hat botot tettünk le, és felváltva horgásztunk, kapásonként váltottuk egymást” – árulta el a Pecaverzumnak Seregi László.

A Big Carp Lake-en az összes pontyot chippel látták el, így pontosan nyomon tudják követni fejlődésüket, és azt is, hogy milyen gyakran kerül horgászok kezébe. A vízből eddig 14 darab különböző 30 kiló feletti ponty jött ki. Ők nevet is kaptak. A leghíresebb közülük Hercules, amely meghaladja a 40 kilót (!). Róla már írt a Pecaverzum. Nézd meg a gigapontyot IDE KATTINTVA!

Nos, a horgásztrió a túra utolsó 24 órájában – mintegy megkoronázva az előző három nap közel félmázsás teljesítményét – 3 darab névről ismert gigaponttyal is találkozhatott, Apollóval, Némóval és Luciferrel. (Utóbbi halról fontos megjegyezni, hogy nem tartozik a 14 darab ismert 30 kiló fölötti példány közé, de már sokszor kifogták, így kapott nevet, és még elképzelhető, hogy valamikor átlépi az álomhatárt.) 

A három híres hal közül a legnagyobbat, Apollót Seregi László tarthatta a kezében, míg Némót Nyíri Tamás, Lucifert Hevesi Márk csalta horogra.  

A legendás bajszosok ekkorák voltak és ilyen sorrendben érkeztek:

Május 17, 02 óra: Lucifer (27,50 kilogramm):

Május 17, 11 óra Apolló (36,40 kilogramm):

Május 17, 18 óra Némó: (29,40 kilogramm) – ő korábban volt már 30 fölött, most picivel elmaradt korábbi súlyától:

Apollót legutóbb 2021. október 3-án csalták horogra, akkor 35,80-et mutatott a mérleg. 

A csapat két etetést alakított ki, és mindkét helyről szépen tudtak halat fogni. Apollót 35 percig kellett fárasztani, természetesen csónakból, ez előírás a Big Carp Lake-en.

„Jól küzdött, a 4-es állástól elvitt vagy 100 méter, a 5-ös stég előtt sikerült megszákolni. Amikor megláttam, egyből tudtam, hogy ő Apolló” – mesélte Seregi László.

„Mondhatjuk, hogy ez volt életünk pecája. Volt már hasonlóban részünk, de hogy ilyen rövid idő ekkora mennyiséget és ráadásul ekkora átlagtömeggel fogjunk, arra még nem volt példa” – értékelte a megsüvegelendő eredménnyel zárult kalandot.

Két hal visszaengedését videón is megörökítették.

Így úszott el Apolló:

Nagyon fontos dolgot derítettek ki kutatók a magyar pontyokról. Részletek IDE KATTINTVA!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!