2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Nagy fogások

Halálhír után tórekord: a 40 kilós pontyot már nem élhette meg Christian Schlott

Halálhír után tórekord: a 40 kilós pontyot már nem élhette meg Christian Schlott

Négy nappal azután, hogy elhunyt Christian Schlott, a Big Carp Lake tógazdája, tórekord született Dunavarsányban. Nem is akármilyen: a Hercules néven ismert pontyot 40,50 kilósan mérlegelték. Az új csúcsot Christian Schlott egyik gyermekkori barátja állította be.

November elsején éjszaka tragikus hirtelenséggel, 55. életévében elhunyt Christian Schlott, a pontyhorgászat legendája, a Big Carp Lake tógazdája, akitől november 14-én, vasárnap 14 órakor vesznek végső búcsút a dunavarsányi horgásztónál. 

Nemcsak Christian Schlott családja, barátai és a Big Carp Lake-hez kötődő horgászok gyászolnak most, hanem az egész horgásztársadalom, hiszen a több mint húsz éve Magyarországon élt és alkotott pontyhorgász fenomén pótolhatatlan űrt hagyott maga mögött. 

A gyász óráit most ideiglenesen megszakította egy kivételes esemény, és a tragédiát követően egy örömhírről is beszámolhatunk, ugyanis új tórekord született a Big Carp Lake-en.

Egy osztrák horgász, Andy Forjan az 5-ös álláson horgászva november 5-én, pénteken 20 óra körül megfogta a vízterület legnagyobb és leghíresebb halát, Herculest.

A legendás pontyot épp a minap említettük meg abban a cikkünkben, amelyben 9 hatalmas pontyot és 1 amurt mutattunk be, akiket már névről ismernek a horgászok, és bizony „célkeresztben” is vannak emiatt.

Külön pikantériája a történetnek, hogy az eddigi tórekordot megdöntő, Andy Forjan gyermekkori jó barátja volt Schlottinak vagy Krisztiánnak – sokan hívták őt így is, úgy is. Már tavasszal lefoglalta magának a november eleji időpontot, és egy jó peca mellett azt is várta, hogy találkozhasson ezeréves cimborájával. Utóbbira sajnos már nem kerülhetett sor...

„Örömünk, hogy átléptük a 40 kilós határt, sajnos nem tud teljes lenni Christian Schlott jelenléte nélkül! Bízok benne, hogy ezt a halat már ő küldte, mert idén már nagyon várta, hogy mikor lesz 40+-os ponty a tóban. Szinte hetente téma volt már köztünk, hogy mekkora lehet Hercules. Biztos vagyok benne, hogy ha itt lenne Christian, most mondaná, hogy Upangi” – olvasható a Big Carp Lake Facebook-bejegyzésében

A Pecaverzum megkeresésére a tó tulajdonosa elmondta, Herculest legutóbb júniusban csalták horogra, már időszerű volt, hogy újra megfogja valaki. „Számítottunk rá, hogy ki fog jönni, és ismerve a halat – minden évben 3-3,5 kilóval nehezebb – azt is sejtettük, hogy ott lesz a 40 kiló környékén, de azt nem gondoltuk, hogy 40,50 kiló lesz” – nyilatkozta honlapunknak Gazsi Arnold. 

A korábbi tórekord is Hercules nevéhez fűződött, akinek az eddigi legnagyobb mért tömege 38,10 kiló volt. A mostani csúcsdöntés tehát nem csupán az „épphogy csak” kategóriába tartozik, mert a 2,4 kilós tömegnövekedés jelentősnek mondható még akkor is, ha már a lehűlő vizek jellemezte ősz napjait éljük. 

Gazsi Arnold elmondta, tudomása szerint három tóban (Merenyén, Hatvanban és Balatonedericsen) élt eddig Magyarországon 40 kiló feletti ponty. Ez a szám emelkedett meg most Dunavarsánnyal négyre. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!