2022. június 27. hétfő | László
Videók

Cseh horgászok csalták horogra Patrikot, a 30 kiló fölötti tükröst – videóval

Cseh horgászok csalták horogra Patrikot, a 30 kiló fölötti tükröst – videóval

Kiválóan sikerült a horgásztúrája egy cseh párosnak. Nagyon sok szép halat fogtak, amelyek közül a legnagyobbat már névről ismerik idehaza. Patrik tömege a mérlegeléskor meghaladta a 30 kilót.

Cseh vendéghorgászok töltöttek el 10 napot a Heves megyében található Szűcsi Völgy Tavon. A túra során sok szép halat, köztük több 20 kiló felettit is tudtak fogni, május 30-án, hétfőn pedig minden képzeletüket felülmúlta az a hal, amely a délutáni órákban került horogra. 

A 30,50 kiló tükörpontyot tonhalas bojlival bírták kapásra. A szákba terelt példány az idei legnagyobb ponty, amely előkerült a Szűcsi Völgy Tó vizéből. A gyönyörű öreg pocakosnak neve is van, úgy hívják, hogy Patrik – tudta meg a Pecaverzum Csörgő Tamás tógazdától. 

„Ennek a halnak az az érdekessége, hogy 2016-ban, amikor bechippeltük, 16 kilót nyomott. Az elmúlt hat évben tehát majdnem megduplázta a tömegét” – árulta el a tógazda. 

A cseh horgászok is kitörő örömmel és csillogó szemekkel fogadták Patrik megjelenését, boldogságukat nagyon jól visszaadják a képek. Látható, mennyire el voltak ragadtatva a kapitális hal látványától. 

A mérlegelést és a visszaengedés előtti pillanatokat videón is megörökítették. A 8-as állásról kifogott Patrik olyan virgonc volt, hogy a horgász alig tudta felemelni, hogy megmutassa a kamerának. 

A Szűcsi Völgy Tóban egyébként él Patriknál nagyobb ponty is, őt Szkazónak nevezték el, és 33-34 kiló körül lehet. Pályáznak is rá mostanában a pecások, Csörgő Tamás szerint ugyanis május végén, június elején nagy eséllyel lehet őt megfogni az eddigi évek tapasztalatai alapján. 

Kifogásának 5. évfordulóján újra horogra került Kukó, a most 42 kilós ponty. Nézd meg a gigantikus bajszost IDE KATTINTVA!

Hatalmas pontykárász hibridet fogott egy magyar horgász. Tekints meg a ritka példányt IDE KLIKKELVE!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!