2022. augusztus 18. csütörtök | Ilona
Videók

Vertikális műcsalival fogtak 15 kilós „véramurt” a Dunából – videóval

Vertikális műcsalival fogtak 15 kilós „véramurt” a Dunából – videóval

Kuttyogatás közben váltott balinozásra a horgász, az eredménye meglepő lett: 15 kilós „véramur” akad horogra. A közelben hullott a faeper a vízbe, aminek köze lehet a kapáshoz. A félórás fárasztás egy részéről videó készült, a hal pedig visszanyerte szabadságát. 

Galó Gábor a Fish On Fishing Team tagjaként társával, Sonkoly Jánossal szokott rendszeresen együtt horgászni, két éve pergető versenyekre is járnak. Július 4-én, hétfőn azonban Gábor egyedül ment horgászni a Dunára, és elsősorban nem is a pergetés volt a fő terv.

„Kuttyogatni voltam, és láttam, hogy egy kőrugany mögötti beeső öbölben rabol a balin, így gondoltam, hogy dobok párat, egy fehér-sárga színű vertikális csalit tettem fel. Bedobás után egyszer megtekertem, engedtem süllyedni, és abban a pillanatban ütötte” – a vágott bele a történtek taglalásába. 

Ahogy megakasztotta, a hal egyből elkezdett „szaladni”. Sokat nem is kellett morfondírozni, hogy mi lehet a horog végén, erre gyorsan fény derült. „Egész testével kiugrott a vízből” – indokolta Gábor, miért nem kellett halbiológusnak lennie ahhoz, hogy már az első másodpercekben tisztában legyen vele, kivel is áll szemben. 

„Azt is észrevettem, hogy potyogott a partszélben a faeper a vízbe. Amikor fárasztottam az amurt, akkor is hullottak le szemek” – utalt arra a horgász, hogy összefüggésben lehetett a vízfelszíni kapás az amurral és annak ott tartózkodásával. Elképzelhető tehát az a forgatókönyv, hogy vígan csemegézett a friss gyümölcsből, amikor rászaladt véletlenül a vertikális csalira.

A fárasztás jó fél óráig tartott a 183 centis, 4-21 grammos dobósúlyú bottal. A küzdelem egy részletét videóra vette Gábor, jól látszódik a felvételen, hogy az amurnak nagyon szépen, a szája szélébe akadt a horog. 

Mivel egyedül volt, fényképek nem készültek, a 15,40 kilós amur gyorsan úszhatott tovább a dolgára. 

Azt mondta Gábor, hogy pontyot télen már többször is fogott kisebb méretű műcsalikkal, szokott rájuk direktben is pecázni, de olyanra még sohasem volt példa, hogy amur akadjon össze pergetés közben. 

Tavaly a faeperszezont kihasználva egy szem terméssel csaltak horogra 10 kilós amurt. Annak a halnak a fárasztását végig rögzítették. Nézd meg a videót IDE KATTINTVA!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!