2023. december 2. szombat | Melinda, Vivien
Videók

Víz alatti videó: csukafilmezés közben szarvasra bukkantak a vértesi bányatóban

Víz alatti videó: csukafilmezés közben szarvasra bukkantak a vértesi bányatóban

Úgy tűnik, valóban nem olyan ritka jelenség, hogy egy szarvas vízbe vesszen. A Dunán egy horgász felszerelésébe akadt bele egy tetem, az egyik vértesi bányató mélyén pedig egy búvár bukkant rá egy elhullott állatra, miközben egy csukát filmezett. Mindkettőt felvette videóra.

Kostyal Pál immár ötödik éve búvárkodik, gyerekkori álmát váltotta valóra, amikor először leereszkedett a habokba.

A dunántúli búvár a közelmúltban ismét lemerült, ezúttal egy magánkézben lévő bányató vizébe – számolt be az Érzőlény.  

Kostyal Pál a tulajdonos engedélyével szokott a vízbe merülni, ahol természetfilmeket készít. Most is így történt, ám nem várt dologra bukkant a filmezés közben. 

„Vízbe fulladt állattal vagy emberrel még sohasem találkoztam merüléseim során, de nem rémültem meg tőle. Már többször gondoltam, hogy előbb vagy utóbb belebotlok majd egybe, és ez most megtörtént. Azt bánom, hogy csak kevés felvételt tudtam készíteni” – mesélte a természetbarát.

A búvár Vértes egyik bányatavában rutinmerülés során talált rá a termetes szarvasra, éppen egy csukát filmezett, amikor a szeme sarkából észrevette a víz alatt a bikát.

„A fővadász szerint nem volt lőhető a bika, nagyjából ötéves körüli lehetett. Az agancsa még fejlődhetett volna. Valószínűleg egy viadalban kimerült, és így eshetett a vízbe, ahol megfulladt. Bár furcsállom ezt, mert jól úsznak a szarvasok” – mondta.

A tetemet a búvár a partra húzta, úgy saccolták, nagyjából három napja lehetett a vízben a test.

Az erdészek eltávolították a halott bika fejét, majd a tetemet elásták.

Kostyal Pál azért a csukát is filmre vette:

A Pecaverzum éppen a minap számolt be arról, hogy a Dunán egy horgász kifogott egy körülbelül 80-100 kilogramm körüli, már élettelen dámszarvas bikát. Részletek és fotók ITT.

Az oroszlányi búvár pár hónapja élete legnagyobb csukájával találkozott. Nézd meg a videót ERRE!

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Kostyal Pál Youtube-videó képernyőfelvétel)