2024. június 19. szerda | Gyárfás
Aktuális

Női pofonnal zárult a véres busahorgászat

Női pofonnal zárult a véres busahorgászat

Nem mindennapi sztorit osztott meg Balog István Az igazi busahorgászok elnevezésű Facebook-csoportban. Remek halat fogott, csakhogy a horog beleakadt a kisujjába. Itt kezdődtek a bonyodalmak.

„Ezt a 9 kilós busát nemrég fogtam, este 9 óra körül. A busa mérete nem különös, de van hozzá egy jó sztorim. Ha jól megnézitek a képet, a kezem – főleg a kisujjam – véres, de nem a hal vére van rajta” – kezdett bele az eddig még nem is annyira szokatlan történetbe Balog István.

A busa fárasztását egy horgásztársnő a kanális túloldaláról nézte, majd amikor a pecás a hídtól 35-40 méterre kiemelte a halat, a sporttárs odahajtott, és megkérdezte, lefényképezheti-e a halat.

„Mondtam, igen, de csak ha van egy kombinált fogója. Azt hitte, a horgot akarom a hal szájából kiakasztani. Nem látta, hogy ezt én már megtettem, csakhogy, amíg a hal dobálta magát a horog kiszedésekor, a másik horog a bal kezem kisujjába cudarul beleszúródott, és csak a zsinórt vágtam el a cigi parazsával. Hozta a fogót, én megfogtam vele az ujjamba fúródott horgot, és kiszakítottam” – fokozta az izgalmakat a horgász, csakhogy ez még mindig nem egy hitchcock-i fordulat.

Hiszen sokunkkal megesett már, hogy horog fúródott a kezünkbe, amelyet a fogunk összeszorítása után egyszerűen kifordítottunk, rosszabb esetben orvos segített. A látvány azonban a hölgy számára kissé sokkolónak bizonyult.

„Amikor ezt a mozdulatot a horgásztársnő meglátta, összecsuklott és elájult” – István pedig a „jó tett helyében jót várj” alapelvnek megfelelve fogta magát, és előkapott a csomagtartóból egy vizes üveget.

„Nagy nehezen fellocsoltam, majd amikor magához tért teljesen, kaptam tőle egy akkora pofont, hogy fenékre ültem. A seb az ujjamon így már nem is fájt tovább” – árulta el István, hogyan lett legalább részben happy end az este vége.

Hogy ezek után mi történt, és ki kitől kért elnézést, nem tudjuk, a sztori mindenesetre újabb bizonyíték arra, hogy a horgászok élete a tévhittel ellentétben egyáltalán nem unalmas.

A busák mostanában igencsak felkavarták az állóvizet. A Balatonon például cápának hitték őket, lett is óriási riadalom. Egy busacsapat pedig látványos ugrásokkal hívta fel magára a figyelmet. Amint egy vicces kedvében lévő kommentelő meg is jegyezte, az ugráló busák talán épp a balatoni cápától ijedtek meg. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Balog István/Pecaverzum)