2024. május 21. kedd | Konstantin
Aktuális

Sólyázót építenek a Denkpál Hallépcsőnél

 Sólyázót építenek a Denkpál Hallépcsőnél

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének idei fejlesztési tervei is szóba kerültek a hétvégi küldöttgyűlésen.

Bejáráson és tanulmánykészítésen túl vagyunk, megnyílnak pályázati források, forrást szerezhetünk ívó- és élőhelyfejlesztésre – nyilatkozta Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsanna, a megyei szövetség ügyvezető elnöke a 2024-es beruházási tervekről a szervezet honlapján.  

Hozzátette, a Mosoni-Duna torkolati műtárgyának elkészülte lehetővé teszi, hogy a folyó mellett több terület is beköthető legyen: az engedélyeztetés azonban hosszadalmas folyamat, hiszen javarészt természetvédelmi területről van szó.

Ami ennél konkrétabb, hogy a szövetség beruházásban Koppánymonostornál és Dunasziget magasságában, Denkpál Hallépcsőnél sólya épülhet. Ez a munka a vízállástól is függ, de várhatóan őszre elkészülhetnek ezek a létesítmények.

Nagyobb távlatokban érdemes megemlíteni, hogy elkészült a Nemzeti Horgászturisztikai Stratégia, melynek kidolgozásában az ügyvezető elnök is komoly szerepet vállalt. 

Öt év alatt erre a programra 24 milliárd forint érkezhet országosan, melyben Szigetköz is sztenderd fejlesztési pont. Ebben a tervek a horgászok igényeit kielégítő központot is tartalmaznak, a kisebb egyesületek pedig stégekkel, filagórákkal bővülhetnének a központi forrásokból.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége)