2022. július 2. szombat | Ottó
Aktuális

Sorra büntetik meg a horgászokat, mert nem tudnak egy különös szabályról

Sorra büntetik meg a horgászokat, mert nem tudnak egy különös szabályról

2022 májusáig ragadozóhal-horgászati tilalom van két soproni tavon, ám ezzel sok horgász nincs tisztában. Januárban már több szabálysértés is történt, ami a területi jegy azonnali bevonását és fegyelmi eljárást vont maga után.

2022 májusáig ragadozóhal-horgászati tilalom van érvényben a soproni Kistómalom és a Nagytómalom vízterületeken. Ezzel a szabállyal azonban sok horgász nincsen tisztában. Az utóbbi időben sajnálatos módon több pecást is meg kellett büntetni emiatt.

A Sopron és Vidéke Horgász Egyesület január 2-án adott hírt arról, hogy két horgászt értek szabálytalanságon a halőrök. A szabályszegés vélhetőleg a figyelmetlenség miatt következett be – írták akkor. 

Három nappal később, január 5-én csalihallal horgászott egy illető, akit szintén meg kellett büntetniük a halőröknek.  

„Tudjuk, hogy nem nézi mindenki ezt az oldalt, de kint van a táblákon, hogy nem lehet ragadozóra horgászni a Tómalmokon. Próbáljatok szólni olyan horgászismerősnek, akiről tudjátok, hogy nem netezik, hogy a Tómalmokon ragadozó tilalom van májusig” – intézett felhívást a Facebookon az egyesület. 

A kialakult helyzet – az országostól jelentősen eltérő szabály, amiről nem nagyon tudnak a horgászok – azért is sajnálatos, mert mint ahogy az egyesület fogalmaz, „minden szabályellenes cselekmény, amit halőreink felderítenek, fegyelmi bizottság elé kerül, illetve a területi jegy bevonásával jár”.

Olyan ez, mint, hogy a törvény nem ismerete nem mentesít a büntetési tételek alól. Tanulság: bárhová is megyünk horgászni, a helyi horgászrendet minden esetben olvassuk el, és az sem árt, ha saját kézből szerzünk be információkat. A vízkezelők vagy a halőrök telefonszámai általában elérhetők, így érdemes telefonálni egyet, ha új vízterületen tervezünk horgászatot. 

Továbbra sem lesz elérhető hétvégén a horgászok telefonos ügyfélszolgálata. Részletekért KATTINTS IDE!

35 centire emelték a ponty megtartható méretét Csongrád-Csanád megyében. Tudj meg többet IDE KLIKKELVE!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotónk illusztráció, forrása: Soproni horgász közösség FB-oldala)