2022. augusztus 18. csütörtök | Ilona
Aktuális

Szavazás: Egyetértesz azzal, hogy a ponty méretkorlátozását 35 centire emeljék?

Szavazás: Egyetértesz azzal, hogy a ponty méretkorlátozását 35 centire emeljék?

Mondd el a véleményed! Te egyetértesz azzal, hogy a ponty elvihető mérete országosan 30-ról 35 centiméterre emelkedjen?

Az elvihető pontyok méretének megemelését tervezi a Mohosz. Erről Dérer István, a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) főigazgatója beszélt.

„Egy 30 centis nyurgaponty például az egy kilót sem éri el, így komolyabb gasztronómiai élvezetet sem nyújt. Ettől a ténytől független, hogy országosan is felülvizsgáljuk majd az általános méretkorlátozások kérdését, de erre idén még biztosan nem kerül sor. Jövőre viszont nemcsak ebben, hanem a faj szerinti tilalmakban is lehetnek a gyakorlati tapasztalatokon alapuló változások, melyek nem csak a szigorítások irányába hatnak. A felülvizsgálat elsősorban a halállomány védelmét szolgálja, de figyelemmel kell lenni a horgászérdekekre is” – nyilatkozta főigazgató. 

Minden fontos tudnivaló az ügyben IDE KATTINTVA!

Mivel elég nagy port kavart a bejelentés, úgy gondoltuk, kikérjük Olvasóink véleményét, mert kíváncsiak vagyunk, hogyan gondolkodnak e témakörben a horgászok.

Szavaz: nyomj egy igent vagy egy nemet!

Helyek, ahol ingyen pecázhatunk Magyarországon. Részletekért KLIKKELJ IDE!

Itt a 2022-es Országos Horgászrend. Töltsd le IDE KATTINTVA!

Elkészítettük a 2022-es szolunáris naptárat, ami elméletileg megmutatja, mikor lesz jó fogási esély 2022-ben! A kapásindexért KATTINTS IDE!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!