2022. augusztus 18. csütörtök | Ilona
Aktuális

Hatalmas zsákmánnyal értek tetten orvhorgászokat

Hatalmas zsákmánnyal értek tetten orvhorgászokat

A megalapozott gyanú szerint a négy férfi fokozottan védett természetvédelmi területen, tiltott módon horgászott. A rendőrségi fényképek alapján hatalmas zsákmánnyal fogták meg őket a rendőrök.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság orvhalászat vétség elkövetése miatt folytat eljárást négy tiszabői lakos ellen – adta hírül a police.hu.

A megalapozott gyanú szerint a férfiak Pély külterületén, a Tisza-folyó mellett, a Patkós-holtágban – amely fokozottan védett természeti területen található és ott tilalmazott a horgászati tevékenység is – tiltott módon fogtak ki halakat november 14-én, vasárnap a délutáni órákban.

A feltételezett elkövetők a gépkocsijukhoz tértek vissza a pecázásból, amikor szembe találták magukat a vízirendőrökkel, akik épp a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatával tartottak összehangolt akciót.

Az egyenruhások kérdőre vonták a férfiakat, akiknél a holtág jellegzetes, őshonos halfajait – ponty, csuka, dévérkeszeg, süllő – találták, továbbá lefoglalták a náluk lévő horgászeszközöket. 

A rendőrség fényképein összesen 24 hal számolható meg, ami igencsak tekintélyes zsákmánynak meginthető. 

A rendőrök a Kiskörei Rendőrőrsre előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki őket. Mindannyian beismerő vallomást tettek.

Októberben egy agresszív orvhorgász ellen emeltek vádat. A férfi megütött, majd tóba akart dobni egy halőrt

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotók: police.hu)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!