2022. június 28. kedd | Irén, Levente
Aktuális

Több pénzért kevesebb halat vihetnek haza a debreceniek

Több pénzért kevesebb halat vihetnek haza a debreceniek

Jelentős változások léptek életbe a Látóképi-víztározón, ahol megemelték az éves területi jegyárakat és csökkentették az elvihető hal mennyiségét.

Közzétette a Látóképi-víztározó üzemeltetője a 2022-re vonatkozó éves horgászrendet, amit a dehir.hu szemlézett.  

„A jegyrendszer alapvetően nem változott, de a területi jegyek többsége esetén kisebb-nagyobb áremelés vált szükségessé. Mivel a telepített halak halgazdasági ára az elmúlt egy évben jelentősen (körülbelül 30 százalékkal) emelkedett (és ez még nem a vége), vagy minden jegy tekintetében legalább ilyen méretű árváltozást kellett volna beépítenünk, vagy az éves elvihető halmennyiséget kellett csökkentenünk. Ez utóbbi mellett döntöttünk” – fogalmazott tájékoztatásában a tó üzemeltetője. 

Jelentős változás, hogy míg 2021-ben a korlátozással is védett halfajból 30 darabot vihettek haza az éves engedéllyel rendelkező horgászok, egyéb halfajból pedig 20 kilót, idén a felnőtt éves területi jegyekkel csak 30 kilogramm hal tartható meg (legfeljebb 15 ponty és 5 süllő). A harcsa az éves elvihető mennyiségbe nem számít.  

Akinek a fenti mennyiség kevés lenne, év közben bármikor vásárolhat hozzá 20 ezer forintért kiegészítő jegyet, mellyel további 20 kiló hal elvitelére jogosult.

A horgászrend egyéb szabályai, a nyitva tartás, a ki- és belépés rendje változatlan. A jegyeket idén is kizárólag a tónál lévő irodában lehet váltani, ahol akár bankkártyával is lehet fizetni. 

Aki tavaly váltott éves területi jegyet, még van ideje, az ugyanis január 31-ig érvényes.

A debreceniek legkedveltebb horgásztavának 2022-es horgászrendje itt érhető el.

A Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége már korábban közzétette az általuk kezelt vizekre vonatkozó 2022-es jegyárakat és horgászrendet, ennek eléréséhez ide kell kattintani.

Hibátlan tőponttyal dőlt meg a tórekord Látóképen. Nézd meg a halat IDE KATTINTVA!

35 centire emelték a ponty megtartható méretét – új horgászati koncepció Maty-éren. Részletekért KATTINTS IDE!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Látóképi-tározó FB-oldala)