2022. május 21. szombat | Konstantin
Dr. Peca

És akkor most beszéljünk a helyes dobási technikáról!

És akkor most beszéljünk a helyes dobási technikáról!

A dobós pecánál a szerelék pontos és távolra történő bejuttatása alapfelvétel. Hiába gondoljuk ki előre az ideálisnak vélt távolságot, sok esetben horgászat közben kényszerülünk változtatásra. 

A Pecaverzum nemrég írt Kápolna Lászlóról, aki rutinos pontyhorgász, a Bukó névre hallgató 37 kilós pontyot már hatszor fogta ki. Világ életében húzta a szerelékét, de mivel Gyékényesen most ez tilos, így kénytelen volt megtanulni a helyes dobási technikát.

„Életemben nem dobáltam, ez volt az első alkalom, eddig mindig a húzós módszert alkalmaztam” – nyilatkozta egy hete a Pecaverzumnak Laci, aki éppen ezért az egyik barátjától leckét is vett, aminek köszönhetően sikerült a dobótávolságot 15 méterrel megnövelnie, így 80-85 méterre a parttól tudta megkezdeni a horgászatot.

Ocsovai László februárban nem hivatalos országos csúcsot ért el egy távdobó versenyen. A 200,15 méteres eredmény után honlapunknak azt nyilatkozta, hogy szerinte a fizikum, a testi felépítés nem sokat számít. „Oda kell menni, és föl kell verni, azt kész” – fogalmazta meg röviden az általa alkalmazott technikát, majd egy kicsit bővebben is kifejtette.

„Mindig azt szoktam mondani, hogy ez olyan, mint a bokszolás, azt az egy hosszút nagyon erősen, nagyon gyorsan nagy sebességgel el kell indítani. Vallom és hiszem, hogy hirtelen gyorsítási energia” – árulta el a nagy dobások „titkát”.

Persze azt is fontosnak tartja, hogy figyelni kell adott szélirányra, és annak megfelelően kell tartani a botot – tette hozzá.

A témában most egy friss írás jelent meg Puskás Gergő tollából a TÁVkapocs– horgászat kicsit másképp elnevezésű Facebook-blogján. 

A Pecaverzumnak Gergő – aki 9 éve személyi edzőként dolgozik – azt mondta, ebben a tematikában mostani cikke az első rész, a későbbiekben szeretne jobban elmélyedni az ideális dobási technika kérdéskörében, amit az anatómia szemszögéből is bemutat majd.  

Ajánljuk tanulságos írását. Íme: 

A dobótechnikáról készített videót tavaly Sipos Gábor, a Haldorado Fishing TV Youtube-csatornájára. Íme a Method suli 12. része:

222 métert dobott egy horgász Angliában. Részletek IDE KATTINTVA!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: TÁVkapocs– horgászat kicsit másképp FB-oldala)