2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Galériák

Kiegyenesítette a horgot ez a „csatornafekete” süllő

Kiegyenesítette a horgot ez a „csatornafekete” süllő

Süllőhöz képest nagyon nagyot küzdött a hal, amely a fárasztás végére a horgot is kiegyenesítette. Gyönyörű a színe, amely annak köszönhető, hogy csatornában lakik.

A Nádor-csatorna halállományát tekintve az első helyére a csukát, a másodikra a harcsát, a harmadikra pedig a süllőt helyezi Kovács Balázs, aki meg is lepődött, hogy utóbbi halfajból akadt a gumihalára egy hatalmas példány november 10-én, szerdán alkonyatkor. 

„Hirtelen nagy ütést éreztem, aztán, mint a veszedelem, úgy megindult. Eléggé akadós terepen horgásztam a sárbogárdi részen. Erőltetni kellett a halat, mert be akart menni mindenhová. Azt gondoltam, hogy ki sem fogom tudni szedni” – és bizony majdnem igaza lett Balázsnak, mert a horog majdnem megadta magát a 15 perces fárasztás során.  

„A horgom teljesen kihajlott a fárasztás végére. Meglepett, hogy süllőként ennyire brutális módon ment, meg kellett vele nagyon küzdenem” – utalt a 8,45 kilós süllő erejére.

Első ránézésre is feltűnő, hogy mennyire sötét a hal, le sem tagadhatná, hogy egy csatornában él. Azért használjuk a jelen időt, mert Balázs visszaengedte élőhelyére. 

„Általában jellemző ezekre a csatornai halakra, hogy a tónusok sötétebb, nagyon szép feketés pontyokat is szoktunk fogni” – mondta. 

A különleges színekben pompázó uszonyosokról filmeket is készítettek már Soós Ferenc és Sömjén Krisztán barátaival, akikkel a Halkergetők nevű Youtube-csatornára invitálják a nézőket.

Nemcsak a Nádor-csatornán szoktak azonban horgászni. Sőt, éppen ellenkezőleg! Az a specialitásuk, hogy új helyszíneket látogatnak meg, amelyek számunkra teljesen ismeretlenek, így bőven találnak kihívást.

A modern technikai eszközzel rögzítette filmekben látványos képi megjelenítésekkel és kiváló hangminőséggel találkozunk. Érdemes belepillantani a Halkergetők filmjeibe!

Kovács Balázs egyébként, ha nem horgászik vagy filmezik (ez sokszor egy és ugyanaz nála), akkor a pecabot helyett fényképezőképet tart a kezében. Tíz éve dolgozik profi fotósként, több ezer fényképe jelent meg külföldi könyvborítókon, újságokban, plakátokon, termékeken. Alkotásai többször voltak kiállítva a Magyar Természettudományi Múzeumban, és a nemzetközi National Geographic is közölte már le fotójait számos alkalommal. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!