2024. június 20. csütörtök | Rafael
Galériák

Nem sok hiányzott, hogy megdőljön az országos kecsegerekord – fotókkal

Nem sok hiányzott, hogy megdőljön az országos kecsegerekord – fotókkal

Ismét egy szép kecsegefogásról kapott beszámolót a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége (Főhesz) Salamon Gergőtől.

„Szűcs Ádám osztálytársam és barátom önök által korábban megosztott kecsegéjének a nagytestvére látogatott meg szeptember 20-án este 20:15 körül, szintén Dunakeszi vonzáskörzetében” – írta jelentésében Salamon Gergő, aki ERRE A HALRA utalt vissza.  

Azt a kecsegét nem mérték le, de 4-6 kiló között lehetett. Salamon Gergő viszont mérlegre tette, az eredmény 8,68 kilogramm. A horgász a hosszát 75-85 centi közé lőtte be. 

„Egy közepes sajtkocka, illetve egy szál giliszta csali volt a horgon, ólmos szerelékkel, a parttól 45 méterre bevetve. A kapás és fárasztás izgalmas volt, a jószág ki is ugrott egyből a megakasztás után” – fogalmazott Salamon Gergő a Főhesz közösségi oldalán.

Azt is elmondta, hogy természetesen visszaengedte a Dunába. A farka előtt pedig egy fekete foltot vett rajta észre.

Nem sok hiányzott, hogy megdőljön az országos csúcs, amelyet Herr Mór tart egy 9,20 kilogrammos, 105 centiméteres példánnyal, amelyet 2022. augusztus 14-én a Szentendrei-Dunából fogott. 

Könnyen lehet, hogy még nagyobb is előkerült már, hosszban egészen biztosan, mert Farkas Csaba 117 centiméternek mért egy kecsegét idén augusztusban, a tömegét viszont nem állapította meg. Nézd meg a halat ITT!

A csúcstartó, Herr Mór kommentben gratulált Salamon Gergőnek, aki ezt írta vissza: „Először azt hittem, megdöntöm a tiedet!”

És valóban nem sok hiányzott: 52 dekagramm.

Mint ismeretes, 2021-ben indította el nagyszabású kecsegetelepítési programját a Magyar Országos Horgász Szövetsége (Mohosz), amelynek célja, hogy 2025-től az éves dunai vagy tiszai területi jeggyel rendelkező horgászok évente 2 darab, 60 centiméter feletti egyedet megtarthassanak.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Főhesz)