2022. május 21. szombat | Konstantin
Halgazdálkodás

Szépen cseperednek és remekül érzik magukat a látóképi balinok

Szépen cseperednek és remekül érzik magukat a látóképi balinok

Pár éve még csak elvétve lehetett fogni balint aLátóképi-víztározóban, de mióta tudatosan telepítik, szépen fejlődik az állomány. A halak olyan jól érzik magukat, hogy ennek látványos fröcsögéssel adják jelét.

Jól érzik magukat a balinok a Látóképi-víztározóban, és szépen cseperednek is – erről a közösségi médiában számolt be a debreceni vízterület kezelője, a Ponty-Centrum Horgász Egyesület.

Fényképeket is közzétettek. Egyik horgásztársunk, Tamaga Norbert küldött fotókat azokról a balinokról, amelyeket még december közepén pergetve fogott.

Azt írják, a balinokat tudatosan három éve kezdték el telepíteni egyesületünk. Amit korábban fogtak elvétve a horgászok, de azok véletlenül kerülhettek bele a vízbe.

„Látványos fröcsögéssel, rablással mutatják, hogy remekül érzik magukat a küszök legnagyobb bánatára” – írták a Facebookon.

A halak vélhetően sok élményt okoznak majd más horgászoknak is a jövőben, ugyanis továbbra sem vihető el egyetlen példány sem a tározóból, a faj teljes védettséget élvez Látóképen.

Hibátlan tőponttyal dőlt meg a tórekord Látóképen. Nézd meg a halat IDE KATTINTVA!

Több pénzért kevesebb halat vihetnek haza a debreceniek. Tudj meg többet IDE KLIKKELVE!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Látóképi-tározó FB-oldala)