2023. december 1. péntek | Elza
Nagy fogások

Döme Gábor ördögharcsát, Walter Tamás cápát fogott

Döme Gábor ördögharcsát, Walter Tamás cápát fogott

Döme Gábor és Walter Tamás világbajnok versenyhorgász is Indiában üldözte a különleges halakat az elmúlt napokban. Míg előbbi ördögharcsát, utóbbi cápát fogott.

Döme Gábor alig, hogy hazaérkezett a Dél-Amerikából, a guyanai dzsungelből, ahol 150 kilós arapaimát fogott, máris újra útra kerekedett.

India magashegyi részére utazott, és két olyan célhalat jelölt meg, amelyek szerinte még magyar horgász kezében nem voltak. Az aranymárnáról és az ördögharcsáról van szó.

„India hegyvidéki részén, a Himalája lábainál vagyunk. Nagyon zordak és embertpróbálóak a körülmények. De a környezet, az érintetlen természet, a vad folyók annyira szépek, hogy minden nehézséget elfeledtetnek velünk. Küzdünk, halat még nem fogtunk, de nem adjuk fel, próbálkozunk!” – ezt március 13-án írta közösségi oldalán Döme Gábor, aki azóta újabb poszttal jelentkezett. 

„Az első célhalam Indiában, egy nagyon különleges, a Himaláját átszelő folyók csúcsragadozója: a Goonch, magyarul ördögharcsa. Sokfajta harcsát fogtam már, de talán mind közül ez a legfélelmetesebb. Nézd csak meg a száját, milyen hegyes fogak sorakoznak benne” – olvasható a március 16-án megjelent posztjában.  

A többi közt kiemelte Döme, hogy Indiában nagy tisztelettel gondolnak erre a halra, szigorúan védett, ezért minden esetben a lehető leggyorsabban vissza kell helyezni a vízbe. 

Egy másik magyar világbajnok versenyhorgász, Walter Péter az Indiai-óceánról jelentkezett be Facebook-oldalán.

Már január végén is közzétett fotókat egzotikus halakról, most azonban egyenesen egy cápával akadt dolga. 

„Amikor gyanútlanul popperezel, hátha fogsz pár jobb sügeret vagy jacket és bummmm” – kommentálta a fogást, aminek alanya minden bizonnyal egy feketeúszójú szirticápa.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(nyitókép: Pecaverzum-montázs, képek forrása: Döme Gábor FB-oldala, Walter Tamás FB-oldala)