2021. szeptember 16. csütörtök | Edit
Nagy fogások

Ezúttal a Balatonról jelentkezett kapitális ponttyal Kápolna László

Ezúttal a Balatonról jelentkezett kapitális ponttyal Kápolna László

Naponta átlagban tízesével fogta először a „kisebb”, 5-8 kilós, majd pár nappal később már a bőven 10, 15 kiló fölötti pontyokat Kápolna László és barátja, akik hat napot töltöttek el Balatongyörökön. Laci megdöntötte balatoni rekordját egy 23,40 kilós hibátlan pikkelyessel.


NYEREMÉNYJÁTÉK!!!

Iratkozz fel a Pecaverzum Youtube-csatornájára, mert ha elérjük az 1111 követőt, 30.000 forint értékben sorulunk ki ajándékot a tagok között! 

A nyereményt a Fish'n Go horgászhelyfoglaló rendszer ajánlotta fel.

Részletek ERRE!

Addig is jó szórakozást az eddigi videókhoz, és persze jönnek folyamatosan az újak is!


Kápolna Lászlóról már többször írt a Pecaverzum. Nem véletlenül: egy kiváló pontyhorgászról van szó, aki ráadásul maximális törődéssel bánik a halakkal. 

Idén már kétszer is kifogta a Gyékényesi Kavicsbánya-tó egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb pontylakóját, Bukót. Először 38,40 kilósan, aztán másfél hete 37,20 kilósan tért partra a legendás töves, akit elloptak. Másfél évig keresték, majd végül sikerült őt megtalálni és visszahelyezni eredeti élőhelyére. A hal sérülésekkel került vissza Gyékényesre, de már nagyon szépen gyógyul, már csak a száján láthatók apró sebek. 

Kápolna László szeptember 4-én csalta újra horogra rendszeres vendégét (az elmúlt öt évben ötször fogta meg), de utána sem dőlt hátra, hanem a Balaton felé vette az irányt, hogy egy hatnapos peca során vegye üldözőbe a pontyokat. 

Most Balatongyörökre esett a választás, ahol Antal Balázs barátjával tavasz után már másodjára tették tiszteletüket.

Az első pár napban nem sok minden történt, csak pár darab kisebb (5-8 kilós) ponty jelentkezett.

Pedig nagyobb mennyiségben etettek bojlival, a két étlapot egymástól 60 méterre kínálták fel. 

„A harmadik naptól indultak be a dolgok, akkor elkezdtek jönni a darabosabb pontyok, vissza is vettünk a beszórt bojli mennyiségéből” – mondta a Pecaverzumnak Laci. 

A túra legnagyobb hala szeptember 9-én, csütörtökön 20 óra körül jelentkezett. „Ejtős kapásra lettem figyelmes, 350 méterre horgásztunk a parttól behúzós szerelékkel. Az összes halnak csónakkal megyünk utána, kivéve, ha viharjelzés van, mert akkor tilos. Most is így tettünk, nem is éreztem nagy ellenállást, az etetéstől tíz méterre értük be, nem nagyon mozdult onnan sehova, gyorsan sikerült megszákolni.”

A kíméletes bánásmód érdekében csak a húsz kiló körüli pontyokat mérték le. Ennél a példánynál azonban tudták, hogy bizony a bandanaggyal lehet dolguk.

A mérlegelés után kiderült: a hal tömege 23,40 kiló, ami Laci új, balatoni rekordja is egyben. „Tavaly sikerült egy 19,50-öst fognom, de a húsz pluszos még váratott magára. Érdekesség, hogy tavaly is és most is meglátogatott ugyanaz a barátom, és mindig aznap fogtam, amikor ő jött. Mondtam is neki, hogy ő a kabalám. 20 kiló feletti halról lévén szó értesítettem a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-t is.”

Minden estének több előre elkészített előkével vágtak neki, és nem azért, mert olyan sok lett volna a szakításuk. „Azért kell az éles és jó minőségű, erős horog, hogy ne veszítsük el a halat, biztosan megfogjuk, és ne menjen el szerelékkel a szájában. 5-6 éve járunk a Balatonra, és eddig nemigen volt szakításunk, ami kapás van, azt általában meg szoktuk fogni.”

Az időjárás nem volt a legideálisabb Laci szerint, ha egy picit szelesebb, hűvösebb lett volna, még több nagyobbat tudtak volna horogra csalni. De így sem kell panaszkodniuk, mert annyi sikerélményük adódott, hogy számolni sem tudták a halakat. „Ezt nem lehet követni, nem számoltam, a 6 nap alatt 60 halat biztosan fogtam. Nappal nem nagyon volt étvágyuk, inkább naplementétől napfelkeltéig táplálkoztak. Voltak olyan esténk, amikor egymást érték a kapások, és reggelig folyamatosan húztuk a pontyokat.”

Összességében a srácok is nagyon meg voltak elégedve a túra eredményével. „Mindenkinek ajánlom a Balatont, mert rengeteg hal van benne” – zárta mondandóját a CFB teszthorgásza, aki még azért a nyerő csalikat is elárulta: Indian Spice és Dracula.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!