2022. december 8. csütörtök | Mária
Nagy fogások

Három kívánság után visszaengedték a hévízi citromsügért

Három kívánság után visszaengedték a hévízi citromsügért

A Hévízi-kifolyóból fogott citromsügért Dóbék István. Kívánt is hármat miután visszaengedte, de azt nem árulta el, hogy mi volt az. 

A Hévízi-kifolyóban hatalmas méreteket öltött az inváziós halak jelenléte. Az ott élő halak a soha be nem fagyó vízben jól érzik magukat, és köszönik szépen azoknak a felelőtlen akvaristáknak, akik szabadon engedték őket. 

Az egzotikus halak jelenlétének problémájáról már többször írt a Pecaverzum is. És bár ezek a halak valóban nem kívánatosak a magyar vizekben, az elvitathatatlan tőlük, hogy gyönyörű színekben pompáznak. 

Egy ilyen példányt sikerült a közelmúltban fognia Dóbék Istvánnak, aki a családjával és barátaival ment Hévízre horgászni. 

Azt mondta a Pecaverzumnak, hogy ugyan inkább a békés halak megszállottjának érzi magát, a ragadozó halakra való horgászat sem áll tőle távol. Így tett most is, amikor pergető bottal próbálkozott. 

„Körülbelül 45 perc dobálás után sikerült megakasztani. Kis jig fejjel és 6 centiméteres, neonzöld gumihallal pergettem. A citromsügér a sokadik próbálkozás után gondolt úgy, hogy rárabol” – mesélte István.

A hal hosszát és súlyát nem mérték. Visszaengedés után pedig kívántak hármat, de hogy mi is volt asz pontos, azt István nem árulta el, mert mint mondta, akkor nem teljesülne. 

A Hévízi-csatornán kezdték a Balatont fenyegető invázós fajokról szóló film forgatását. Tudd meg, hogy miért IDE KATTINTVA

Húzóhálóval ritkítják az egzotikus halakat Hévízen. Nézd meg a videót ITT!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!