2024. július 17. szerda | Elek, Endre
Nagy fogások

Odacsaptak a pilismaróti busáknak: 11 percenként fogták a halakat

Odacsaptak a pilismaróti busáknak: 11 percenként fogták a halakat

Egy kiemelkedően sikeres busázást tudhat maga mögött az a horgásztrió, amelynek tagjai pár óra leforgása alatt száz kilót meghaladó mennyiséget fogtak. Átlagosan 11 percenként szákoltak. 

Június 3-án, szerdán egy nagyon jó napot fogott ki a Pilismaróti-öbölnél három busahorgász, Janusek Gábor, Weiss Zoltán és Gecse Csongor.

Saját készítésű tablettával, úszós szerelékkel vízközt, 60-80 centiméteres eresztéken találták meg a halakat, és ötórás pecájuk alatt összesen 28 darab halat fogtak 117 kilogramm mennyiségben.

Kiváló ütemben tudták kapásra bírni a planktonzabálókat, átlagosan 11 percenként növelték a haltartók tartalmát, így igazán mozgalmas horgászatban volt részük. A legnagyobb haluk 12,20 kilót nyomott. 

„Letalpalom az úszót, de nem használok ólomkarikát, helyette egy cseppólmot hosszában átfúrók 8-10-es fúróval. Ez nekem jobban működik, mert nem bántja az úszót” – osztotta meg a Pecaverzummal a sikeres szerelék egyik fontos elemét Janusek Gábor, akinek egy 37 kilós busa az egyéni rekordja szintén Pilismarótról.

A halhús elkészítéséről elmondta, szinte bármilyen ételnek megfelelő, nagyon finomat lehet belőle készíteni, annyira jó az íze. „Fasírt, tepertő, de jó halászlébe, pörköltbe is” – sorolta a kedvenceit. 

Hiába fognak sok busát, mindnek mindig megvan a helye. „Ismerünk 4-5 olyan családot, akik olyan anyagi helyzetben vannak, hogy nem tudják megvenni a húst, nekik is szoktunk adni” – árulta el.  

„Főleg öblökbe járunk, kisebb-nagyobb sikerrel megfogdossuk őket. A múlt héten voltunk a Tassi-zsilipnél, ahol a helyiek szerint nem érdemes úszózni, fenekezni. Mi azért megpróbáltuk, és 4-et tudtunk fogni” – zárta gondolatait Janusek Gábor.

Csúnyán átverte a horgászt a trükkös busa. Nézd meg a videót ITT!

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Janusek Gábor/Pecaverzum)