2022. szeptember 28. szerda | Vencel
Nagy fogások

Óriási harcsát fogtak a Hoór-völgye víztározón – sok fotóval

Óriási harcsát fogtak a Hoór-völgye víztározón – sok fotóval

A sikeres horgász úgy fogalmazott a kapásról, hogy az volt az, amire egész életében várt. Stupekes módszerrel, tenyérnyi kárásszal akasztották a hajnali órákban. Miután a halat lefotózták és lemérték, visszaengedték a vízbe.

Örömteli hírről tájékoztatták a horgásztársakat a napokban, mert alighanem egy gigaharcsa kifogásával tórekord született a Hoór-völgye víztározón. 

A történetről a szerencsés horgász, Fodor János számolt be a Facebookon – vette észre a posztot a 24.hu.  

Jánosnak a sok-sok évi horgászás, a kapás nélkül eltöltött éjszakák, napok, hetek, valamint néhány kisebb példány hal megfogása után a kitartás és a konok elszántság meghozta az eredményt.

„Szeptember 10-én hajnalban, pár perccel fél 5 után megérkezett az a kapás, amire egész életemben vártam” – írta a bejegyzésében a horgász.

A harcsa stupeken jelentkezett jó 60 méterre a parttól. A csalira egy alig tenyérnyi kárász volt. 

Bevágás után ellentmondást nem tűrő módon 40-50 méteres kirohanással adta a horgász tudtára, hogy ez bizony élete hala.

„15-20 perc elképesztően intenzív fárasztás következett, melynek során a gondosan összeválogatott és összeállított felszerelés minden eleme állta a próbát, és végül felőrölte az óriás erejét” – fogalmazott János, aki megköszönte a segítséget horgásztársának, Nyeste Róbertnek.

A hal teljes hossza 229 centiméter – faroktőig 213 centi – a tömege pedig 70 kilogramm volt.

A gigaharcsa a mérlegelés és a fotózás után visszanyerte a szabadságát, így továbbra is vígan riogathatja a Hoór-völgye víztározóban a keszegeket és a kárászokat.

A Hoór-völgye víztározó a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőkövesd határában, a bogácsi út mentén elterülő halban gazdag, mesterségesen kialakított vízfelület, mely kiváló horgászási lehetőséget biztosít, olvasható a Hoór-völgye Horgász Egyesület honlapján.

A tározó biztonsági  feladatot is ellát, megvédi Mezőkövesdet a hirtelen áradásoktól, illetve öntözési lehetőséget is nyújt. Mérete 60 és 120 hektár között változik, a vízgyűjtő terület csapadékosságának függvényében. A rengeteg benne maradt fának és akadónak, valamint területének köszönhető nagy halmegtartó ereje.

A harcsáról készült sok fotó, jöjjenek végül azok!

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Hoór-völgye víztározó FB)