2022. május 21. szombat | Konstantin
Versenyek

29 kilós ponttyal fejelte meg balatoni tórekordját a Vogel-család

29 kilós ponttyal fejelte meg balatoni tórekordját a Vogel-család

Nem szűkölködik a nagy halakat tekintve a VMFISHING csapata, amelyet egy család három tagja alkot. Miután beállították az új balatoni pontyrekordot, fogtak egy 29 kilós példányt a VIII. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupán (IBCC). 

Azt követően, hogy Vogel András, a VMFISHING horgásza a VIII. IBCC-n április 27-én egy 32,375 kilós ponttyal új balatoni rekordot állított fel, a csapat másnap egy újabb remek halat csalt horogra.

„A Siófok-Aranyparton, 212-es pegen horgászó VMFISHING nagyon beindult. Egy közel 30 kilós, egészen pontosan 29,03 kilós tőpontyot szákolhatott ma reggel, ezzel a hallal vezetik a top 5 versenyünket, és nem utolsó sorban, 21 kiló feletti átlaguk van” – közölték a verseny szervezői április 28-án 12 óra körüli időben.

A VMFISHING csapatát egyébként egy család alkotja: Vogel András, Vogel Márton és Vogel Zoltán.

A VIII. IBCC-n változás történt a legnagyobb kifogott tükörponty kategóriában is. A badacsonyi strandon horgászó RIDGEMONKEY szákolhatott egy gyönyörű 20,15-ös halat, mellyel átvették a kategóriában a vezetést.

A 240 fős mezőny csütörtök már átlépte a 20 tonnás összfogást. A csapatok ráfordultak a hajrára, a verseny április 30-án, szombaton 8 órakor ér véget.

A VIII. IBCC „percről percre” közvetítése ITT és ITT, a csapatlista ERRE, a versenytérkép pedig ezen a linken érhető el.  

A verseny ideje alatt a Balaton teljes területén betiltották a behúzós horgászatot azoknak, akik nem indulnak az IBCC-n.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: IBCC)