2021. október 27. szerda | Szabina
Versenyek

Mégis szükség volt a vízpótlásra Maconkán

Mégis szükség volt a vízpótlásra Maconkán

Világbajnokságra készülnek a Nógrád megyei Bátorterenyén, ahol korábban reménykedtek benne, hogy az esemény előtt nem lesz szükség elrendelni a vízpótlást, ám erre mégis sor került.  


NYEREMÉNYJÁTÉK!!!

Iratkozz fel a Pecaverzum Youtube-csatornájára, mert ha elérjük az 1111 követőt, 30.000 forint értékben sorulunk ki ajándékot a tagok között! 

A nyereményt a Fish'n Go horgászhelyfoglaló rendszer ajánlotta fel.

Részletek ERRE!

Addig is jó szórakozást az eddigi videókhoz, és persze jönnek folyamatosan az újak is!


Története során először ad otthont horgász-világbajnokságnak a Maconkai-víztározó és tórendszere. A szeptember 14. és 19. között rendezendő I. feeder free style method világbajnokság előkészítő munkálatai során már jelezte a vízkezelő, hogy gondot jelenthet az aszály okozta kritikusan alacsony vízállás.

Pár hete még csak arról volt, ha a tározó vízszintje eléri a 425 centimétert, akkor nem kell vízpótlást elrendelni. Hiába tekintettek akkor bizakodóan a jövőbe a vb szervezői, most elérkezett az a pont, hogy már nem tudtak tovább az esőre várni. 

„Előreláthatólag a mai napon befejeződik a víz átszivattyúzása az Acélgyári horgásztóból a Zagyva medrébe. A hozzászólásoknál megosztott videóban jól látható a fő tározótérbe érkező víz. Az előtározó után a tórendszer többi részében is lassan elkezdett emelkedni a vízszint” – közölte Facebook-oldalán a Maconkai-víztározó hétfőn napközben.

Azt is írták, egy színpadot és egy sátort már felállítottak a halőrháznál, ami miatt forgalomkorlátozást rendeltek el: csak egy irányba, a déli part felé lehet közlekedni várhatóan egészen szeptember 20-ig.  

A vb alatt belépési korlátozás is várható, ezekről folyamatosan tájékoztatják majd a horgászokat a közösségi médiában.  

Az esemény ideje alatt is lesznek üzemelő tórészletek, vízterületek, így a „hétköznapi” horgászok is hódolhatnak majd szenvedélyüknek.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!