2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Versenyek

Szákovics Imre: Az egyik szemem sírt, a másik nevetett

Szákovics Imre: Az egyik szemem sírt, a másik nevetett

Ambivalens érzésekkel zárta a 68. nemzetek horgász-világbajnokságát Szákovics Imre. A magyar versenyhorgász egyéniben a második helyen végzett, de a csapat sajnos lecsúszott a dobogóról. A világbajnoki ezüstérmes Szákovics Imre a Pecaverzumnak nyilatkozva elmondta, azért is sír az egyik szeme, mert számára a csapat az első, az egyéni eredmény másodlagos.

Három érmet szereztek a felnőtt versenyhorgászok 2021-ben világbajnokságokon. Legutóbb a hazai rendezésű I. feeder free style method világbajnokságon a magyar csapat és Bakó Péter is aranyérmes lett

Még ezt megelőzően a 68. nemzetek horgász-világbajnokságán Szákovics Imre állhatott fel a dobogó második fokára szeptember 12-én.

A Peschiera városa melletti Mincio-folyón zajló eseményre a magyar válogatott a korábbi gyakorlathoz képest már két nappal hamarabb megérkezett. A célhal a scardola – amely kisebb keszegféléhez hasonlítható – volt, de lehetett számítani egy-egy szebb domolykóra is. Az első edzésnapokon a meder közepéről jöttek, majd a feletetés hatására elkezdtek kintebb jönni a halak, amelyeket már rakós bottal is meg lehetett fogni.

„Ezért készültünk rövidtávos, 20 méteres pecára rakós bottal, bolognaival, illetve nagyobb wagler úszóval, de bolognai bottal az áramló víz miatt egy 30-40 méteres távolságra. De arra is felkészültünk, hogy azokban a szektorokban, ahol kevesebb hal lesz, a partszéli apróbb halakat is össze tudjuk szedni, mert azok is értékes pontokat jelenthetnek” – nyilatkozta a Pecaverzumnak Szákovics Imre, aki szerint a világbajnokság első fordulója úgy alakult nagyjából, ahogy szerették volna.

„Az volt a cél, hogy a 23 fős szektorokban minél kisebb helyezési számokat érjünk el, próbáljunk egy biztos, apróhalazásra törekedni elsősorban. Úgy gondolom, hogy ez sikerült is, és úgy éreztük a megszerzett harmadik hely jónak mondható. Azt is láttuk, hogy a horgászatunkban még van tartalék, és még akár előrébb is kerülhetünk. Egyéniben B szektorban horgásztam egy 5-öst (2865 pont), ami szerintem egy 23 fős szektorban teljesen jó eredmény” – emlékezett vissza az első négy órában történtekre.

Másnapra a magyar válogatottnak az volt a terve, hogy próbálja megtartani a kiharcolt harmadik helyezést vagy akár még előrébb jutni. Sajnos ez nem jött össze, a válogatott visszacsúszott az ötödik helyre, Szákovics Imre viszont egyéniben kiváló második napi horgászattal ezüstérmet szerzett.

„Az egyéni eredményemre nem is gondoltam, mert mindenféleképpen a csapat az első. Egy szélső közeli helyre kerültem, ami viszonylag halasabb volt a többi szakasznál, és az volt a célom, hogy arról a helyről egy 1-essel tudjam segíteni a csapatot. Ez sikerült is, megnyertem a szektort. 186 darab halat fogtam rakós bottal, ami a legtöbb volt az egész pályán a második nap. Mellettem egy olasz horgász ült, akik meg is nyerték a vébét, de több mint másfél kilóval, összesen 7960 grammos teljesítménnyel előtte tudtam végezni ebben az apróhalas horgászatban. Hat pontom lett a végére összesítésben, ami reményt adott arra, hogy egyéniben is nagyon előkelő helyen végezzek, mert a 23 fős szektorokban azért nehéz stabilan jót horgászni, ott általában nem két 1-essel szokták megnyerni vagy élen végezni” – mondta az MMX Sensas Team horgásza.

A mérlegelésnél az ő szákját ürítették ki utoljára, de már a verseny közben is lehetett tudni, hogy előkelő helyezésre számíthat. Feszültebb pillanatok inkább csapatszinten alakultak ki.

„Az volt az izgalmas, hogyan végez a magyar válogatott, de sajnos néhány szektorban nehéz pozícióban voltak a versenyzőink, és így túl sok helyezési számot gyűjtött a csapat ahhoz, hogy sikerüljön felérni a dobogóra. Végül az egyik szemem sírt, a másik nevetett. Sajnáltam ezt a csapatot, hogy nem sikerült ezzel az erős összetétellel dobogón végezni, illetve örültem az egyéni éremnek, mert az mindig egy nagyon értékes dolog, ha valaki felállhat a világbajnoki dobogóra” – értékelt a 46 éves sportoló.

Szákovics Imre köszönetet mondott a teljes magyar csapatnak, a stábnak, és saját segítőjének, Magyar Gábornak, akinek szintén fontos szerepe volt a jó eredmény elérésében. 

Szákovics Imre névjegye:

csapat világbajnoki aranyérem (2016)

csapat világbajnoki ezüstérem (2018)

világbajnoki bronzérem (2019)

Európa-bajnoki csapat ezüstérmes (2018)

Európa-bajnoki csapat bronzérmes (2013)

klubcsapat világbajnoki ezüstérem (2009)

klubcsapat világbajnoki bronzérmes (2016)

3-szoros magyar egyéni bajnok (2014, 2018, 2020)

3-szoros magyar egyéni bajnoki ezüstérmes (2016, 2017, 2019) 

5-szörös klubcsapat magyar bajnok 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!