2022. december 5. hétfő | Vilma
Aktuális

Bejelentette a Mohosz elnöke a jövő évi jegyáremelést

Bejelentette a Mohosz elnöke a jövő évi jegyáremelést

A következő hetekben ül össze a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) választmánya, hogy eldöntsék a jövő évi jegyáraemelések mértékét. 

Szűcs Lajos, a Mohosz elnöke a pár napja tartott balatoni sajtótájékoztatón elmondta, a horgászat továbbra is töretlen népszerűségnek örvend.

– Idén átlépte a 800 ezer főt a horgászok regisztrált létszáma, ők 1206 egyesületben, 60 ezer hektárnyi vízen horgászhatnak – büszkélkedett a szövetség első embere. 

Hozzátette: tavaly fordult elő először, hogy több halat telepítettek, mint amennyit kifogtak a horgászok

A Mohosz célja jövőre és az elkövetkezendő években, hogy megőrizzék a szolgáltatások színvonalát, illetve megvédjék a ragadozó madaraktól a halakat. Az elnök is megemlítette az aszálykárt, az energiaárak, az üzemanyag és a munkabérek emelkedését.

Mindezekből fakadóan biztos, hogy lesz jövőre jegyáremelés – írta meg a Bors.

– A szövetség választmánya a következő hetekben ül össze, hogy megvitassák ennek mértékét. Ez ahhoz kell, hogy a mostani magas színvonalat minél inkább meg tudjuk tartani – hangsúlyozta Szűcs Lajos. 

Az elnök szerint a jelenlegi nehéz időszakot túl kell élni, ehhez pedig kéri a horgászok együttműködését és támogatását.

– Azt tartsuk szem előtt, hogy a magyar hal kifogása és elfogyasztása a magyar munkahelyeket és a hazai vállalkozásokat tartja fenn. Azt kívánom mindenkinek, hogy annyi halat fogjon, amennyit el tud fogyasztani – zárta Szűcs Lajos.

Mint ismeretes, tavalyhoz képest már idén is többet kellett fizetni a horgászatért. Az áremelés mértéke területtől függően 5,5-9,4 százalékos volt (a gyerekjegyet kivéve).

Több egyesület is évközi jegyáremelést jelentett be. Részletek ITT

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: MTI/Vasvári Tamás)