2022. december 5. hétfő | Vilma
Nagy fogások

Feeder bottal fogtak 50 kilós harcsát Maconkán

Feeder bottal fogtak 50 kilós harcsát Maconkán

Kifogták a Maconkai-víztározó idei első harcsáját, amely közel 50 kilogrammot nyomott és majdnem két méter hosszúságúra nőtt. Ez a tórendszer 44. legnagyobb hala. 

„Tórendszerünk idei első harcsáját Szabó Dávid fogta a gátról” – olvasható a vízterület közösségi oldalán. 

A március 13-án, vasárnap délelőtt horogra csalt harcsa 196 centiméter hosszúnak és 49,25 kilogrammnak bizonyult. 

A szerencsés horgász (nyitóképünkön jobbra) az egyik harcsás Facebook-csoportban azt írta, hogy feeder bottal fárasztotta a hatalmas halat, amelynek a szájába pici, 10-es méretű horog akadt.

„Kicsit izgalmas volt” – kommentálta a remek fogást Szabó Dávid, aki visszaengedte a vízbe a majd' félmázsás példányt. 

Más választása nem is nagyon volt, ugyanis a Maconkai-víztározó horgászrendje úgy rendelkezik, hogy minden 150 centimétert meghaladó harcsákat a hitelesítést követően szabadon kell bocsátani.

A tórendszer hivatalos rekordlistájából kiderül, hogy a vasárnap partra került bajszos minden idők 44. legnagyobb hala. A tórekordot egyébként Fekete Balázs tartja, aki 2014-ben fogott ki egy 81,50 kilós harcsát. 

Bátorterenyén többször is volt már rá példa, hogy nagy harcsát fogtak békéshalas szerelékkel. Tavaly Kósa Ádám bojlival csalt horogra egy 59 kilós példányt. Nézd meg a halat IDE KATTINTVA!

Idén is történt már hasonló: Palotáson Koós András (Lojzi) február 19-én 39 kilós harcsát terelt partra. A fényképekért KLIKKELJ IDE!

Szintet lépett a magyar harcsanevelés. Részletek és videó ITT!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: maconka.hu)