2022. augusztus 18. csütörtök | Ilona
Nagy fogások

Negyedik típusú találkozás: újra visszatért a csonka úszójú tokhal

Negyedik típusú találkozás: újra visszatért a csonka úszójú tokhal

Vannak halak, amelyek visszatérnek bizonyos horgászokhoz az életben többször is. Ez történt Fazekas Mátéval is, aki negyedik alkalommal tarthatta kezében a csonka úszójú tokot. 

Kevesebb mint két év alatt a 16 éves Fazekas Máté négyszer kifogott egy különös ismertetőjeggyel rendelkező tokot a Szőkei Hármastóból. A hal könnyen beazonosítható a hátán lévő csonka úszója alapján. 

„Legutóbbi megfogása alkalmával a parttól nagyjából 40 méter távolságra vetettem be a method kosaramat. Egy nagyon erős, görbítős kapásra vághattam be, ezt követően sem adta meg magát egykönnyen a hal. Körülbelül 15 percet fáraszthattam az »ellenfelemet«, amikor megláttam, hogy ez egy tok lesz. Végül a merítés után szembesültem vele, hogy ismét a csonkaúszójúval van dolgom, immár negyedszer! Nagyon hálás vagyok, hogy már ennyiszer a kezemben tarthattam ezt a szép halat!” – írta a Pecaverzumnak küldött beszámolójában a fiatal horgász.  

Mivel Máté akkurátusan dokumentálta a fogásokat, így jól nyomon követhető a tokhal növekedése. Míg 2020-ban „csak” 7, legutóbb már 9,23 kilogrammot nyomott. Nézzük sorban az időpontokat és a hozzájuk tartozó pontos tömeget!

Első találkozás: 2020. 10.17., 6,98 kiló, 106 centi

Második találkozás: 2021. 02. 06., 8,07 kiló, 110 centi

Harmadik találkozás: 2022. 03. 06., 9 kiló, 110 centi

Negyedik találkozás: 2022. 07. 03., 9,23 kiló, 110 centi

„Köszönöm, Szőke 3, köszönöm, csonkaúszójú, remélem, még találkozunk!” – fogalmazott Fazekas Máté, aki 12 évesen ragadott először pecabotot, és jutott el gyorsan a keszegektől a kolosszus amurokig. Célirányosan tokhalra idén kezdett el horgászni. 

Leginkább feeder bottal szokott pecázni, és adminja is az egyik témába vágó Facebook-csoportnak, a Bojlis, és Feederbotos horgászatnak, amely már több mint 14 ezer taggal rendelkezik. 

Megszállott horgász, amit mi sem bizonyít jobban, hogy tavaly még törött kézzel is elment „halakat kergetni”. Nézd meg, miket fogott IDE KATTINTVA!

Hatszor fogta ki a híres gyékényesi pontyot, 37 kilós Bukót Kápolna László. Nézd meg a fantasztikus halat IDE KLIKKELVE

Te is küldenél sztorit? EZEN A LINKEN MEGTEHETED!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!