2022. június 27. hétfő | László
Nagy fogások

Tényleg rákaptak a bojlira a maconkai harcsák: itt egy újabb hatalmas példány!

Tényleg rákaptak a bojlira a maconkai harcsák: itt egy újabb hatalmas példány!

Kifogták a Bátorterenyén található Maconkai-víztározóból az idei évi harmadik hatalmas harcsát is, amit csak úgy, mint az előzőeket, bojlival csaltak horogra.

Tényleg rákaptak a bojlira a harcsák a Palotási és a Maconkai-víztározónál is. Utóbbi helyen már a harmadik kapitális harcsát fogják pontyozó szerelékkel, békéshalaknak szánt csalival. 

Március 13-án Szabó Dávid a gáti szakaszról feeder bottal küzdött meg egy 50 kilóssal. Rá öt napra, március 18-án este újabb, még nagyobb harcsaóriás került partra: Albert Tamás örülhetett egy 58,35 kilós példánynak.

És most itt egy újabb, ráadásul még az előzőeknél is nagyobb!

A víztározó rekordlistájára felkerült adatlap szerint a 60,90 és kereken 200 centiméteres példányt Schmidt Gábor terelte partra a gáti szakaszról március 27-én, vasárnap verőfényes napsütésben, 16 óra tájékában. 

A csali – most márt egyáltalán nem meglepetés mód – ismét bojli volt. A hal kerületét is megmérték, ami 100 centinek bizonyult. 

A most horogra csalt harcsa a tórendszer hivatalos rekordlistájának 12. helyére került fel. A tórekordot Fekete Balázs tartja egy 2014-ben „elejtett” 81,50 kilós egyeddel.  

A maconkai horgászrend értelmében a 150 centinél nagyobb harcsákat vissza kell engedni, így tett tehát Schmidt Gábor is. 

Másfél óráig fárasztották a bojlievő harcsaóriást. Nézd meg a halat IDE KATTINTVA!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: maconka.hu)